6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Arsasını köyüne bağışladı

900 METREKARELİK ARSASINI KÖYÜNE BAĞIŞLADI

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Bostancık Köyü'nde gurbetçi vatandaş doğup büyüdüğü köyüne, kendisine ait 900 metrekare arsayı köy konağı yapılması için bağışladı.

Ankara'da iş adamı olarak yaşayan Ganibey Aydın isimli vatandaş Bostancık Köyü İlkokulu önünde bulunan yaklaşık bin 625 metrekare arsanın kendi üzerine olan 900 metre karesinin tapusunu, şartsız ve bedelsiz olarak Bostancık Köyü tüzel kişiliğine bağışladı.

Konu hakkında açıklama yapan Bostancık Köyü Muhtarı Eyyüp Kurt "Köyümüzün büyüklerinden iş adamı Ganibey Aydın köyümüz içerisinde bulunan kendilerine ait arsa üzerindeki 900 metrekare olan hissesini köy konağı yapımında kullanılmak üzere bedelsiz ve şartsız olarak köyümüz tüzel kişiliğine bağışladı. Köyümüzün büyük bir eksikliği olan köy konağı için bizde gerekli girişimleri başlattık. Bu doğrultuda köy konağı 3 katlı olacak ve içerisinde düğün salonu, misafirhane, bakkal, köy kahvesi, morg gibi hizmetler olacak. Köy konağımızın yapımı için ilçe idarecilerimizin de desteklerini bekleyeceğiz. Bir yıldır yoğun uğraşlar sonucu talebimize olumlu yanıt verip bize köy konağının yapımı için arsasını bağışlayan Ganibey Aydın isimli iş adamımıza da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bostancık Köyü Konağı için 900 metrekare arsasını bedelsiz ve şartsız olarak köy tüzel kişiliğine bağışlayan iş adamı Ganibey Aydın Suşehri Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından 900 metrekare arsanın tapusunu Bostancık Köyü Muhtarı Eyyüp Kurt'a verdi.

900 METREKARELİK ARSASINI KÖYÜNE BAĞIŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:48:05
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?