6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Artık şehit haberi gelmesin!

1998 yılında Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal, oğlunun mezarı başında hükümete seslendi. Veziha Topal, artık şehit haberi duymak istemediklerini söyleyerek gözyaşları içinde, “Kanımızın son damlasına kadar varız” diye haykırdı.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan şehitlikte basın açıklaması yaptı. Terörü vatan ve millete olan sakat ile bertaraf edeceklerini kaydeden Hızal, “Sonunuz yaklaştı” ifadelerini kullandı.

Hızal, “Terör örgütü yine kalleşliğini, alçaklığını Gaziantep ilimizde bir kez daha kendini gösterdi. Bu olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kadın, erkek ve çocuk demeden hain emellerini gerçekleştirmekten gene çekinmedi. Bu caniler Allah korkusundan uzak oldukları gibi ne vicdan ne merhamet ne de insanlık nasibini almıştır. Amaçları her zaman olduğu gibi Kürt kardeşlerimize temsilcileri olduklarını göstermek ve Türk milletine korku vermektir. Bizler Türk milleti olarak engin sağduyumuz, hürriyet ve bağımsızlığımıza olan sevdamız, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, milli ve manevi olan sadakatimiz ile bu oyunları bertaraf edecek güçteyiz. Sivas ilimizden sesleniyoruz. Sonunuz yaklaştı. Sizleri bu Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihte olduğu gibi bugün de sizi bu topraklarda gömecektir” diye konuştu.

Hızal’ın konuşmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Şehitliğe gelen aileler, çocuklarının mezarları başında dua etti.

1998 yılında Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal da oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü. Daha önce Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştüğünü ve açılım yapılırsa teröristlerin rahat durmayacağını söylediğini ifade eden acılı anne Topal, “Ben onlar aşağı inerse rahat durmaz, demiştim ve de dediğimiz gibi oldu. Onlar aşağı inip içimize karıştığı zaman, 'Ben evladımı geri istiyorum' demiştim. Duysun Beşir Atalay, ben evladımı geri istiyorum” diye konuştu. Askere artık ‘vur’ emrinin verilmesi gerektiğini dile getiren Veziha Topal, artık şehit haberleri duymak istemediğini söyledi.

Topal, "Tayyip Erdoğan, 'Artık anaları duy' diyorum, 'Vur emrini ver' diyorum. Artık yeter. Neden askere 'dur' diyorsun? Yeter artık bu ülkeye huzur gelsin. Ben Ramazan'da televizyon izlemedim her gün şehit. Artık canımıza tak etti. Bu ana kuzularına günah. Bunlar elle büyüdü. Bunlar vatana hizmet için gitti, toprağa girmek için gitmedi. Yeter bitsin artık, istemiyoruz artık şehit. Her giden askerin arabasını durdurup sarılıyorum, el sallıyorum. Gücünü yetmiyorsa biz varız burada, kanımızın son damlasına kadar. Yeter bir çare bulunsun artık” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 14:54:29
Güncelleme :25 Ağustos 2012 Cumartesi 16:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?