3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Aşıklar Bayramı 6 Kasım'da

SİVAS'TA 4. ULUSLARARASI AŞIKLAR BAYRAMI

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Aşıkları Bayramı'nın devamını sağlamak ve kentin zengin aşıklar kültürünü gündemde tutmak amacıyla 6-8 Kasım tarihleri arasında 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'nın yapılacağını söyledi.

Valilik Brifing Salonu'nda 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Ali Kolat, Sivas'ta ilk Aşıklar Bayramı'nın tarihsel sürecini anlattı.

Sivas Aşıkları Bayramı'nın devamını sağlamak ve Sivas'ın zengin aşıklar kültürünü gündemde tutmak amacıyla 6-8 Kasım tarihleri arasında 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'nın yapılacağını belirten Vali Kolat, "4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, valiliğimiz, Sivas Belediyesi ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkıları ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyet Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği'nin koordinatörlüğünde 6-8 Kasım tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecektir" dedi.

4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'na yurt içinde ve yurt dışından aşıkların katılacağını ifade eden Vali Kolat, Sivas'ın tanıtımına da büyük katkısı sağlayacağını ve önümüzdeki yılarda sürdürülmesinin düşünüldüğünü söyledi. Vali Ali Kolat 8 Kasım 2009 Pazar akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nden TRT tarafından canlı yayınlanacak olan "Aşıklık Geleneğinden Örnekler" adlı bölüm başta olmak üzere tüm Sivas halkını 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'na davet etti.

Vali Kolat'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan halk ozanlarından aşık Gülşadi ve Gulfani bağlama eşliğinde atışarak Sivaslıları 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı'na davet etti.

SİVAS'TA 4. ULUSLARARASI AŞIKLAR BAYRAMI
SİVAS'TA 4. ULUSLARARASI AŞIKLAR BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:00:04
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 17:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?