6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Asılsız ihbarlar bıktırdı

Yangınlara kısa sürede müdahale etmek için 24 saat çalışan itfaiye teşkilatının 110 İtfaiye Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen asılsız telefonlar, görevlileri zor durumda bırakıyor.

Yangınlara müdahale için hizmet veren 110 İtfaiye Yangın İhbar Hattı'na gelen birbirinden ilginç telefonlar, görevlilerin asıl görevi olan vatandaşlara ulaşmasını engelliyor. Sivas İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, 2011 yılında binin üzerinde olumlu ihbar aldıklarını ancak asılsız ihbarların sayısının da oldukça fazla olduğunu vurguladı.

Gereksiz yere hattın meşgul edilmemesi gerektiğini söyleyen Alaçam, "Bize asıllı veya asılsız gelen ihbarlar sürekli kayıt altına alınıyor. İtfaiyeyi aşırı derecede rahatsız eden asılsız ihbarlar var. Söylemiş olduğum gibi kayıt altında olan itfaiye santralinde sıkıntıya yol açıldığı takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Şunu iyi bilsinler, asılsız ihbar veren vatandaşlar kendilerinin veya yakınlarının evleri yanarken, onlar hala santrali meşgul ediyor olabilirler. Santral itfaiyenin bel kemiği, en önemli noktasıdır. Bu işi herkes yapmıyor, hastalık derecesinde olan insanlar yapıyor. Onları da buradan uyaralım. Kendilerine ve çevresindekilere zarar gelsin istemiyorlarsa itfaiyeyi asılsız ihbarlarla meşgul etmesinler" dedi.

Canı sıkıldıkça 110'u arayanların olduğunu söyleyen Alaçam, "Uzun süreli rahatsız eden insanlar oluyor. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunuyor ve yasal işlem yaptırıyoruz. Bir kısmı sadece telefonu çaldırıp kapatıyor, bir kısmı da telefonda ilginç sesler çıkarıyor. Canı sıkıldığı için arayanlar bile var" ifadelerini kullandı.

110 Komuta Merkezi Santral Görevlisi Halil Çakır ise, 110 İhbar Hattı'nın gereksiz yere işgal edildiğini söyleyerek, "Arayıp bal isteyenler, ilaç isteyenler oluyor. Hatlarımız 24 saat meşgul ediliyor. Bunda sıkıntı yine de vatandaşa doğuyor. Belki o esnada bir yangın olabilir, kaza olabilir. Telefonlarımız meşgul olduğu sürece vatandaş bize ulaşamıyor. 4 tane 110 hattımız var ama yeri geliyor 4'ü de sapıklar tarafından meşgul ediliyor. Halkımızdan ricamız; lütfen asılsız ihbarlarla 110 hattını meşgul etmeyelim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 14:18:44
Güncelleme :4 Nisan 2012 Çarşamba 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?