6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Aşırı soğuk uyarısı!

Sivas Belediyesi, vatandaşları aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmaya karşı uyardı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında -20 dereceye kadar düşeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, vatandaşlardan aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi.

"Bu hafta Sivas aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmanın etkisinde olacak" diyen Çongar, hava sıcaklığının, Perşembe gündüz eksi 10, gece eksi 20, Cuma günü gündüz eksi 3, gece eksi 14 dereceye inmesiyle birlikte yoğun kar yağışı olacağını belirtti.

Çongar, bunun yanı sıra Cumartesi günü sıcaklığın gündüz eksi 1, gece eksi 10 derece, Pazar günü de gündüz eksi 1, gece de eksi 10'lara kadar düşeceği uyarısında bulundu ve "Sivaslı hemşerilerimizden aşırı soğuklarla oluşacak buzlanmaya dikkat etmelerini istiyoruz. Biz Sivas Belediyesi olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Sivaslı hemşerilerimiz de lütfen, mevsimin ağır hava koşullarını göz önüne alarak, aşınmış lastiklerle ve kış koşullarına uygun olmayan araçlarıyla trafiğe çıkmasınlar. Kış şartlarına uygun olmayan ve aşınmış lastiklerle yola çıkan araçlar, yoldaki en ufak olumsuzlukta kayarak yolu kapatıp, hem kendilerini hem de trafikteki diğer araçları engelliyorlar. Bu nedenle Sivaslılardan ricamız; yapılan tüm uyarıları dikkate almaları ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını tercih etmeleridir." diye konuştu.

Çongar, sayaçlar konusunda da vatandaşları uyardı. Bu gibi durumlarda vatandaşlara sayaçlara sıcak su dökmemeleri ve ateşle müdahale etmemeleri uyarısında bulunan Çongar, SİBESKİ'yi aramalarını salık verdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 14:44:30
Güncelleme :2 Şubat 2012 Perşembe 14:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?