2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Ata'nın Sivas'a gelişinin 92. yılı

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92. yıldönümü Sivas - Ankara karayolu üzerindeki İlk Adım Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törende, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Muammer Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp sırasıyla anıta çelenk koydu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Bilim Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Kılıç günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından Vali Ali Kolat, şeref defterini imzalayarak deftere yazdıklarını okudu. Vali Kolat, "Aziz Atam. Sivas’ımıza teşrifinizin 92. yılında, sizin ve dava arkadaşlarınızın manevi huzurunda bulunmanın eşsiz kıvancını yaşıyoruz. Yurdun dört bir yanının işgal altında olduğu, milli mücadelenin başlangıcındaki o umutsuz günlerde, önderliğinizde Sivas'ta tutuşturduğunuz istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığıyla büyük bir ateşe dönüşmüş ve buradan dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. 4 Eylül 1919'da yapmış olduğunuz tarihi kongre ile de bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri atılmıştır. Sivaslılar olarak güveninize layık olma çabası içerisinde, büyük Türk milletiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığından hiçbir zaman ödün vermeyecek, gösterdiğiniz hedeflere doğru, birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyeceğiz. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, ruhunuz şad olsun " dedi. Tören, halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92. yıldönümü kutlamalarına, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, kurum kuruluş müdürleri, sivil topluk kuruluşları temsilcileri, askeri erkan katıldı.

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN SİVAS'A GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 13:56:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 18:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?