7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Atatürk'ün yaptırdığı evler yıkılıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Atatürk tarafından Selanik'ten gelen 5 göçmen aileye yaptırılan ve 'Atatürk Evleri' olarak bilinen ahşap binalar yıkılıyor.

Kemalpaşa Mahallesi Erzincan Caddesi üzerinde Atatürk zamanında yapılan yaklaşık 5 tarihi ahşap eve, belediye tarafından oturulamaz raporu verildi. Buralarda kalan ailelere raporun tebliğ edilmesinden sonra boşaltılmaya başlanan evler yıkılıyor.

Doğup büyüdükleri evlerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan ikamet sakini Hasan Aksoy, evlerin uzun yıllardır kullanıldığını ve tahrip olduğunu belirterek, "Evlerimizi belediye tarafından oturulamaz raporu verildiği için boşalttık. Şimdi de yıkıyoruz. Bu evler Atatürk Evleri olarak biliniyor. Atatürk buraya 88 yıl önce geldi. Bizim dedelerimize bu evler verilmiş. Biz Selanik göçmeniyiz. Ben bu evde büyüdüm. Evimin yıkılmasından dolayı çok üzgünüm. Diğer komşularımızın da evleri yıkılmak zorunda kalındı" dedi.

Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise burada kalanların başka evlere taşındıklarını; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sahip çıkılan yaşlı bir kadının eski evinin arkasına yeni bir ev yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?