7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Avrupa gönüllüleri Suşehri'nde

AVRUPA GÖNÜLLÜLERİ SUŞEHRİ'NDE

Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (ABEGPM), Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Avrupa Birlik karavanında bulunan; Fransa, İtalya ve Romanya'dan katılan 6 üniversite öğrencisi Sivas'ın Suşehri Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeyi gezdiler.

Gençlik Karavanı gönüllü takımında bulunan, Fransa'dan Laetitia Pourchet, Minella Mujdzic, Clovis Gaudineau, İtalya'dan Marina Benino, Vincenza Bodanzo ve Romanya'dan Florin Bajenaru, Belediye Başkanı Sedat Sel'in davetlisi olarak gençlik karavan minibüsü ile Suşehri'ne geldi. Belediye Başkanı Sedat Sel, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Erhan Özen ve Nurettin Başar ile birlikte birim müdürleri tarafından karşılanan heyet, Belediye Konferans Salonu'nda lise öğrencilerine Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) ve EURODESKTR hakkında konferans verdi. Tam olarak Türkçe konuşamayan ve sadece Türkçe olarak selamlama yapan öğrencileri dinlemeye gelen Suşehrili öğrenciler Fransa, Romanya ve İtalya'dan gelen bu öğrencilerin Türkçe konuşmalarını alkışladı. Tercümanlar eşliğinde gençlik kervanı hakkında bilgi veren konuşmacılardan Minalla Mujdzic, Avrupa Gönüllü Hizmeti'ni (AGH), Avrupa Birliği (AB) projelerini gençlere tanıtmak, sosyal sorumluluk bilincini artırıp gençlere yeni ufuklar açmak ve Türkiye'de bulunan gençlerin yurtdışına açılma cesaretini kazandırmak amacıyla bu gezinin tertip edildiğini söyledi. Karavan gönüllüsü olmak için 13-30 yaş arasında olmanın yeterli olduğunu söyleyen Florin Bajenaru, gittikleri yerlerde inanılmaz bir ilgiyle karşılandıklarını, bu sıcak ilginin Suşehri'nde daha fazla olduğunu söyleyerek, www.genclikkaravani.eu adresli internet sitesinde bulunan gönüllü formunu Suşehrili gençlerinde doldurmalarını istedi.

Soru ve cevap şeklinde gerçekleştirilen konferansın ardından Belediye Başkanı Sedat Sel'i makamında ziyaret eden ekibe ilçe hakkında bilgi verildi. Fransa, İtalya ve Romanya'dan gelen altı misafiri ilçede ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Sel, "İlçemizi ziyaret eden bu altı gencimiz, Avrupa'da bulunan ülkelerdeki gençler ve Türkiye'de bulunan gençler arasında bir köprü ağı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu gezi kapsamında ilçemizden ağırlamaktan mutluluk duyduk. İlçemizde bulunan gençlerimizde bu toplantıya katılmalarıyla bu ilginin önemini göstermişlerdir. Toplantıya katılan geçlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Sel, ilçeye gelen 6 yabancı öğrenciye, ilçenin tanıtımı ile ilgili kitap, ilçede yapılan el işlerinden oluşan örgüler ve nostalji radyo hediye etti. Ekip daha sonra, rehber eşliğinde ilçede bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesi ve şehitlik anıtını gezerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Sivas caddesinde de gezinti yapan öğrencilere, ilçede çiçek satışı yapan Fikret Argın isimli çiçekçi öğrencilere karanfil verdi ve onlara saz çaldı. Öğrenciler, Fikret Argın'ın yaptığı bu güzel hareketten dolayı Türkçe teşekkür etti. Belediye Başkanı Sedat Sel daha sonra öğrencilere, ilçeye mahsus kuru fasulye yemeği ile birlikte Sivas köftesinden oluşan akşam yemeği verdi.

AVRUPA GÖNÜLLÜLERİ SUŞEHRİ'NDE
AVRUPA GÖNÜLLÜLERİ SUŞEHRİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 13:32:01
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 14:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?