6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Avrupalı öğrenciler piknikte buluştu

FRANSA, ROMANYA VE İTALYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER PİKNİKTE BULUŞTU

Suşehri Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen, Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (ABEGPM), Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Avrupa Birlik Karavanı'nda bulunan Fransa, İtalya ve Romanya'dan katılan 6 üniversite öğrencisi ilçede piknik yaptı.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in davetlisi olarak ilçeye gelen, Gençlik Karavanı gönüllü takımında bulunan, Fransa'dan Laetitia Pourchet, Minella Mujdzic, Clovis Gaudineau, İtalya'dan Marina Benino, Vincenza Bodanzo ve Romanya'dan Florin Bajenaru, ilçede bulunan Çamlıgöze Baraj Gölü'ndeki kafeste alabalık üretim çiftliğini gezdi.

Çiftlik hakkında işletme sahibi Ahmet Sermet'den bilgi alan 6 öğrenci, daha sonra tekne ile baraj gölünde gezinti yaptı. İtalya'dan gelen Marina Benino isimli öğrenci, kendi ülkelerinde de balık çiftliklerinin olduğunu, fakat Suşehri'nde bulunan balık çiftliğinin oraya göre çok büyük bir yer olduğunu ifade etti.,

Buradan Günlüce köyüne geçen öğrenciler, Köy Muhtarı Selim Şahin ve köyde bulunan vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılanan öğrenciler köy kahvehanesinde İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte çay içti. Türkmen Özcan (79) isimli kadın, öğrencilere ceviz ikramında bulundu ve Minella Mujdzic isimli öğrenciye başörtüsü hediye etti. "Bunların hiçbiri Türkçe bilmiyor" diyen Özcan'ın esprisi ise herkesi güldürdü.

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. Ne mutlu Türk'üm diyene" diyen Özcan'ın kelimelerini İngilizce olarak tercüman eşliğinde öğrencilere aktarıldı. Daha sonra Günlüce köyüne yakın bölgede bulunan Onçeşmeler piknik alanında Başkan Sel katılımı ve Günlüce köy halkının destekleriyle öğrencilerle birlikte piknik yapıldı. Mangal başında et pişiren öğrenciler, daha sonra Kangal köpeğini severek fotoğraf çektirdi.

İki gün boyunca ilçeyi gezen öğrenciler yaptıkları açıklamada, Suşehri halkının kendilerine çok sıcak davrandığını ve bu davranışlarından dolayı İlçe Belediye Başkanı Sel ve tüm Suşehri halkına teşekkür ettiklerini söyleyerek, sıcak ilgiyi kendi ülkelerinde devamlı olarak anlatacaklarını ifade etti. Pikniğe İl Genel Meclisi üyelerinden Erhan Özen, Nurettin Başar ile birlikte bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

FRANSA, ROMANYA VE İTALYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER PİKNİKTE BULUŞTU
FRANSA, ROMANYA VE İTALYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER PİKNİKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 13:48:05
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 09:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?