3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Avukatlar Haftası kutlamaları

Sivas Barosu Başkanı avukat Ünal Yılmaz, görevlerini en iyi şekilde yerine getirecek meslektaşlara ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Gençleri kalitesiz hukuk fakültelerinden, iş sahiplerini ise niteliksiz avukatlardan koruma işlevi görecek olan avukatlık sınavının tekrar konulmasını istiyoruz" dedi.

Sivas Barosu'na üye avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Sivas Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Burada bir açıklama yapan, Sivas Barosu Başkanı avukat Ünal Yılmaz, avukatların çok zor şartlar altında çalıştığını belirtti. Görevlerini en iyi şekilde yerine getirecek meslektaşlara ihtiyaçları olduğunu belirten Yılmaz, "Gençleri kalitesiz hukuk fakültelerinden, iş sahiplerini ise niteliksiz avukatlardan koruma işlevi görecek olan avukatlık sınavının tekrar konulmasını istiyoruz" dedi.

Sivas'ta bir adliye sarayının yapılması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, "Son birkaç yıl içerisinde bu konu şehrimizin gündemini yoğun olarak meşgul etti. Maalesef henüz adliye sarayının temeli dahi atılmamıştır. Bir an önce ihale sürecinin tamamlanarak adliye sarayının temelinin atılmasını ve en kısa sürede halkımızın hizmetine sunulmasını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.
Yılmaz, helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı da dileyerek, konuşmasını bitirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 14:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?