5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Avukatlar terör saldırılarını kınadı

Sivas Barosu avukatları, Şırnak ve Diyarbakır'da yapılan hain saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Avukatlar adına basın açıklaması yapan Baro Başkanı Mustafa Coşkun, Şırnak ve Diyarbakır'da 15 vatan evladının şehit edilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, "Türk Milletinin bütün unsurlarını ve fertlerini derinden yaralayan bu olay son olmalıdır. Irak topraklarının ABD tarafından işgalinden sonra yaşanan gelişmeler Türkiye'yi çok yakından etkilemektedir. Büyük Ortadoğu Projesi adı altında ülkemizin içinde bulunduğu geniş bir coğrafyaya yeni bir şekil verilmek istenmektedir. Irak'ın üçe bölünmesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Türkiye'nin güney sınırında yeni bir devletin bütün organları adım adım oluşturulmaktadır. Müttefikimiz ABD'nin açık desteği ile Kuzey Irakta oluşturulmaya çalışılan kukla devletin Türkiye'yi çok yakından etkileyeceği ortadadır. Kuzey Irak'ta bulunan kamplarda Türkiye sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü örgütün silahlı eğitim çalışmaları yürütülmekte, burada planlanan eylemler Türkiye'de uygulanmaktadır" dedi.

Baro Başkanı Coşkun, AB Ülkelerinin de doğrudan veya dolaylı olarak terör örgütünü desteklediğini, yan kuruluşlarının örgütlenmesine, şiddet çağrısı yapan medya organlarının yayın yapmasına izin verdiğini sözlerine ekleyerek, "Uluslararası Hukuk kuralları ve birçok ülkenin bu arada ABD'nin ve AB Ülkelerinin, topraklarını ve insanlarını tehdit eden örgütlere uyguladıkları yaptırımlar Türkiye için de emsal niteliğindedir. Hiçbir ülke, topraklarında Türkiye'nin toprak bütünlüğüne karşı faaliyet gösteren terör örgütlerini barındıramaz, göz yumamaz. Vatandaşlarına yönelen eylemlere yurt içinde ve dışında engel olmak devlet olmanın gereğidir" dedi.

Başkan Coşkun, her ne ad altında olursa olsun terör örgütüne destek veren sözde siyasi parti, dernek, vakıf veya sivil toplum kuruluşlarına müsamaha gösterilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye'de yaşayan herkes Türk Vatandaşlığının gereği olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ifadesini bulan ilkelere uygun davranmak zorundadır. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı faaliyet gösteren hiçbir oluşum hukuken de meşru değildir. Bu tür faaliyetlere karşı Anayasa ve Kanunlarda yer alan yaptırımlar tereddüde düşülmeden uygulanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün yetkili kurumları vatandaşlarımızın hem güvenlik ihtiyacını hem de düşünce ve inanç hürriyetini en üst düzeyde sağlayacak tedbirleri almak zorundadır. Türk Milleti Hükümetten ve yetkili kurumlardan yabancı güçlerin maşası konumunda olan bölücü terör örgütüne ve destekçilerine karşı acilen en etkili tedbirlerin alınmasını beklemektedir. Devletimiz bölücü eşkıyanın anladığı dilden konuşmalı, terörle mücadele bu iş için özel olarak eğitim görmüş güvenlik kuvvetleri eliyle yürütülmelidir" dedi.

Baro Başkanı Mustafa Coşkun, açıklamasının sonunda Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak bölücü terör eylemlerini şiddetle kınadıklarını ve şehitlere Allah'tan rahmet, Türk Milletine ve Şehitlerin yakınlarına başsağlığı dilediklerini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 15:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?