7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Aydın: Zamları en alt seviyede tuttuk

Halk arasında reklam, tabela ve hafta sonu tatil harcı olarak bilinen 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ta yapılan zamların en alt seviyede tutulduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, halkın reklam, ilan, tabela ve hafta sonu tatil ruhsatının halk arasında yanlış anlatıldığını söyledi. Kamuoyunda bu konuda belediyenin zam yaptı gibi gösterildiğini belirten Başkan Aydın, en son 1991 yılında fiyat ayarlaması yapıldığını, hükümetin de bu konuda 2004 Aralık ayında TBMM’de 2464 salıyı kanunda yeni bir düzenleme yaptığını hatırlattı.

Kanundaki yeni düzenlemeyle Belediye Meclisi’nde görüşmelerin yapıldığını belirten Başkan Aydın şöyle konuştu:

"Belediye Meclisi’nde bu konuda toplantı yaptık. Toplantıda alınacak olan ücretleri en alt seviyede tuttuk. Bununla birlikte en çok iş yapan cadde ve sokaklar ile mahalle arasında kalan kesimleri de birbirinden ayırdık. Vergiler, Nisan ve Ekim ayı olmak üzere iki parçada alınacaktır. Yıl bakımından fiyatlara bakıldığında ise söylenildiği gibi yapılan artışın fahiş olmadığı ve çok makul olduğu gözlenecektir."

Başkan Aydın, belediyelerin hizmet getirmesi için vergilerden para alması gerektiğinin altını çizerek, "Bizim halkımızdan topladığımız vergileri nasıl ve nerede kullanıyoruz, çarçur mu ediyoruz yoksa hizmet için mi kullanıyoruz? Asıl irdelenmesi gereken budur. Belediye hizmet kurumudur. Gelirler arttığında bizden beklenen hizmet de artacaktır. Bu anlamda fedakarlığı yaydığınız zaman hizmet getirirsiniz. Biz en iyi hizmeti vermenin içerisindeyiz" diye konuştu.
Başkan Aydın, bazı inşaat firmalarının yaptığı binaların üzerindeki yazıların da reklama girdiğini ifade ederek, "Reklama giren her konuda kapsam aynıdır, değişmiyor. Müteahhitlerimiz yaptıkları inşaatlara kendi inşaat firmalarının adını yazıyorlar. Bunların çoğu reklam niteliği taşıyorsa ki bir çoğu öyle, aynen tabela veya pankart reklam statüsündeyse onlar da reklama giriyor. Kanunda da bu var. Arkadaşlarımız bunu takip edecek ve onlardan da reklam ücreti alınacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 22:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?