3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Aydın'dan 'trafik rahatlayacak' sözü

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Menderes Caddesi ile Mevlana Kavşağı'nı tüp geçit ile birleştirerek, kentin trafiğini rahatlatacaklarını söyledi.

Yenidoğan, Aydoğon ve Fatih mahallerinin kesiştiği noktadaki Cumartesi pazarı üzerinde bulunan bir bina altında kurulan seçim bürosunun ilkinin açılışına katılan Sami Aydın, göreve geldikten sonraki çalışmaları anlattı.

Kentin su ve ulaşım sıkıntısını çözdüklerini belirten Aydın, "Fatih Mahallesi'nin üst bölümündeki TOKİ'ye verilen bölge, Sivas'ın yeni yerleşim birimi olacaktır. Bizler laf değil proje üretiyoruz. 5 yıl önceki Sivas ile şimdiki Sivas çok farklı. Bunlar hep bizim projelerimizle oldu. Şimdi ulaşım ve trafik sıkıntısını kaldırmak için Menderes Caddesi ile Mevlana Kavşağı'nı tüp geçit ile birbirine birleştireceğiz. Bununla birlikte İstanbul'dan sonra Sivas'ta da metrobüs projesini hayata geçireceğiz" dedi.

"BAŞBAKANIN ZİYARETİ İYİYDİ"
Başkan Aydın, Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın Sivas ziyaretinin de iyi geçtiğini belirtti. Başbakanın ödenek istediğini ve 1 milyar TL'nin sözünü aldığını da belirten Aydın, "Bilindiği gibi Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, dün Sivas'a gelmişti. Programının sonunda Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışını da yaptı. Bu tesisteki projenin kalan bölümlerini tamamlamak için Başbakanımızdan ödenek istedim ve 1 milyar TL'nin sözünü aldım" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışı, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Zeki Kılıç ve Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül tarafından açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 22:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?