2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Azra'nın babasına veda

14 günlük kızı Azra ile eşi, annesi ve babasının sağ kurtulduğu depremde yaşamını yitiren 34 yaşındaki Sinan Karaduman, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Eşi Semiha Karaduman'ın (25) doğumu nedeniyle gittiği Van'ın Erciş ilçesinde, çocuk hastalıkları uzmanı olan babası Ahmet Karaduman ve annesi Gülsade Karaduman'ın yaşadığı evde 23 Ekim Pazar günü depreme yakalanan ve 6. gün sonunda enkaz altından cesedi çıkarılan Sinan Karaduman'ın cenazesi, Sivas Numune Hastanesi morgundan alınarak Ulu Cami'nin avlusuna getirildi.

Burada Karaduman'ın acılı eşi, annesi ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin tabutu başında dua eden Karaduman, ''Seni çok seviyorum. Sen çok temiz bir insandın, Allah da seni yanına aldı. Allah senden razı olsun. Allah seni cennetlik etsin'' diyerek ağladı.

''Sana hasret kaldım, en son böyle mi görecektim'' diyen acılı eş, herkesten eşine haklarını helal etmelerini istedi. Eşinin cenazesinin başından ayrılırken, tabutu öpen Semiha Karaduman'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan doktor Ahmet Karaduman ile diğer aile bireylerine başsağlığı diledi.

Eski AK Parti Sivas İl Başkanı olan Sivas Barosu avukatlarından Hakan Akkaş'ın kayınbiraderi olan Sinan Karaduman'ın cenazesi, öğle namazına müteakiben kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığındaki Aile Kabristanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Karaduman'ın eşi, annesi, babası ve kardeşleri kabrin başında da gözyaşı döktü. Cenaze töreni ve defin işlemi sırasında yakınlarından aldığı destekle güçlükle ayakta durabilen Semiha Karaduman, eşinin mezarının toprakla kapatıldığı sırada yere çöktü. Defin işleminin tamamlanmasının ardından dizlerinin üzerinde mezarın başına gelen Karaduman, uzun süre dua etti. Eşinin mekanının cennet olmasını dileyen Karaduman, ''Sinan seni çok seviyorum. Sen imanlıydın, inşallah şahadetle ölmüşsündür'' ifadelerini kullandı.

Sinan Karaduman'ın Cumhuriyet Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi olduğu belirtilen kardeşi İsmail Karaduman da ceneza süresince güçlükle ayakta durdu. Ağabeyinin mezarı başında uzun süre gözyaşı döken Karaduman'a, arkadaşları destek oldu.

Karaduman'ın ablalarından biri ise ''Hiç ağlamayacağım, mekanın cennet olsun'' diyerek mezara kapandı. Mezarlığa gelen çok sayıda vatandaş ise sadece 14 gün boyunca baba olmanın sevincini yaşayan Sinan Karaduman için dua etti. Azra bebeğin ise cenaze sırasında evde bırakıldığı belirtildi.

Deprem sırasında, Azra bebek ile sağ kurtulan annesi, babaannesi ve dedesinin bir odada; yaşamını yitiren baba Sinan Karaduman'ın ise diğer odada olduğu ifade edildi. Dede Ahmet Karaduman'ın ilk anda evin yıkılması sonucu savrularak kurtulduğu depremde, Azra bebek ile annesi ve babaannesi de 2 gün sonra enkazdan kurtarılmıştı. Baba Sinan Karaduman'ın cesedine ise 6'ıncı günün sonunda ulaşılmıştı.

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Karaduman'ın Ankara'da özel bir şirkette mühendis olarak işe başlamayı planladığı, bunun için evraklarını hazırladığı öğrenilirken, Kurban Bayramı sonrasında ailesiyle Ankara'ya yerleşerek, işbaşı yapmayı düşündüğü kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2011 Cumartesi 18:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?