2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Bağ-Kur'da yapılandırma izdihamı

BAĞ-KURDA YAPILANDIRMA İZDİHAMI

Vatandaşların başta vergi ve çeşitli kurumlara prim borçları olmak üzere devlete olan 300 civarı kalem üzerinden borcunu yapılandırabileceği, şu ana kadar en geniş kapsamlı af olarak nitelendirilen yasadan yararlanabilmek için yasanın çıktığı tarihten itibaren Sivas'ta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

VATANDAŞ'IN AFFA HÜCUM ETTİ

Cezalar ve vergilerin anaparasını ödeyerek faiz yükünden kurtulacak olan vatandaşlar için 25 Şubat tarihinde çıkan yasayla faiz yükünden kurtulmuş olacaklar. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitle yapılabilecek. Borcunu nakit olarak ödeyen vatandaşlar faiz yükünden kurtulurken taksitlendirmeye gittiklerinde yine faiz ödemenin yanı sıra ödeme yükümlülüğünü 3 aylık sürede tam olarak yerine getiremeyen vatandaşlar yapılandırma işleminden yararlanamayacak. Yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK İl Müdürlükleri önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar kendi aralarında şakalaşarak 'Bu kuyruk affa hücum kuyruğu' diyerek birbirlerine takılması kuyruktaki gergin vatandaşların tebessümlerine neden oldu.

BAĞ-KUR'DA İZİHAM

Af kapsamından yararlanmak isteyen Bağ- Kur pirim borçluları sabahın erken saatlerinden itibaren SGK önünde mesai bitimine kadar uzun kuyruklar oluşturuyor. SGK'da oluşan uzun kuyrukların en büyük nedeni ise Bağ- Kur pirim borçlarını yapılandıran vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanacak olması. Geriye dönük pirim borçlarını yapılandıran vatandaşlar yapılandırdıkları borcun haricinde, 60 günlük pirim ve prime ilişkin borcunun bulunmaması veya borcu bulunsa da ödeme yükümlülüklerini yerine getiriyor olması gerekecek.

İLÇELER VE KÖYLERDEN GELENLERİN SAYISI DAHA FAZLA

Yasadan yararlanmak üzere merkez ve köyleri dahil olmak üzere ilçeler ve ilçelere bağlı köylerden gelen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlar bir an önce işlemlerini bitirip Sağlık güvencesinden yararlanmak veya emekli olmak istiyor.

BAĞ-KURDA YAPILANDIRMA İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:19:00
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?