3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakan Çubukçu'ya protesto şoku!

BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA

Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu karşılama töreni sırasında, bir grup öğrenci hükümet aleyhine slogan attı.

Bir dizi ziyaret, toplu temel atma ve açılış töreni için Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bölge Trafik önünde AK Parti Sivas İl Teşkilatı tarafından karşılandı.

 Kendisini karşılamaya gelen ve kent girişinde uzun bir sıra oluşturan partililerle tokalaşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, karşılama sırasında yağmurlu hava nedeniyle korumasının açtığı şemsiyenin azizliğine uğradı. Bakan Çubukçu'nun koruması tarafından açılan şemsiye, rüzgar nedeni ile ters döndü.

Havanın soğuk olması nedeniyle Bakan Çubukçu korumaları tarafından getirilen atkıyı da taktı. Daha sonra partililerin oluşturduğu konvoyla Vali Ali Kolat'ı ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu'yu, valilik binası önünde Vali Ali Kolat ve diğer yetkililer karşıladı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun valilik ziyareti sırasında Belediye Çarşısı önünde toplanan bir grup öğrenci ise, 'Muhalefet Gençlik' yazan bayrak açarak hükümet aleyhine slogan attı. Bakan Çubukçu'nun Sivas'a gelişini protesto eden grup, daha sonra güvenlik güçlerinin kontrolü altında olaysız bir şekilde dağıldı.

Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, önce eğitimin uygun şartlarda yapılmasının, daha sonra eğitim kalitesinin yükseltilmesinin doğru olduğunu belirterek, "Sivas, son gördüğümden bugüne olumlu yönde değişmiş. Her manada ülkemiz, kentlerimiz gelişiyor. Tarihi ve kültürel mirasıyla, kamu kurumlarıyla, fiziki altyapısıyla, sağlığıyla, yolları ve ulaşımıyla her manada gerçekten olumlu bir şekilde gelişiyor. Sivas ölçeğinde eğitime baktığımız zaman, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz

okullarla birlikte fiziki altyapı anlamında ciddi bir sorunu kalmamış olacak. Hem öğretmen başına düşen öğrenci olarak hem derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla Türkiye ortalamasının çok çok altında. Fiziki altyapı, eğitim kurumlarının olmazsa olmaz şartı. Önce eğitimin uygun şartlarda yapılması, daha sonra eğitimin kalitesinin yükseltilmesi doğru. Şimdi tüm Türkiye genelinde yürüttüğümüz eğitim atağında geldiğimiz nokta itibarıyla eğitimin kalitesinin artırılması ve eğitimin daha iyi şekilde

yapılması konusuna daha fazla eğileceğiz. Bugün açacağımız okulların bu manada Sivas'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Ali Kolat da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya il hakkında brifing verdi.

Milli Eğitim Bakını Nimet Çubukçu, Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi ile Tarihi Kent Meydanı'nı gezmek üzere valilikten ayrıldı.

BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA
BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA
BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA
BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA
BAKAN ÇUBUKÇU SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 14:40:05
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?