6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bakan Ergün Sivas'ta

BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın 109. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında katıldığı programda, "Bu anayasa değişikliğinde Türkiye'nin demokrasisi, Türkiye'nin insan hakları, Türkiye'nin özgürlükleri alanında kimsenin kafasında soru işareti oluşmayacak; kimsenin kafasında kuyruğu birbirine değmeyen kırk tane tilki dolaşmayacaktır" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, çeşitli etkinliklere katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere akşam saatlerinde özel uçak ile Sivas'a geldi. Sivas Havaalanı'nda Bakan Ergün'ü Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanvekili Mustafa Çimen, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, il kurum ve kuruluş müdürleri ile AK Parti'liler karşıladı.

Sivas Havaalanı'ndan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın 109. kuruluş yılı çerçevesinde vergi ve ihracat rekortmenleri ile 40. yılını doldurmuş üyeler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ın sanayi ve ticaret alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Osman Yıldırım'ın ardından konuşan Bakan Nihat Ergün, Ankara'da oturarak Sivaslı işadamlarını tanıyamayacaklarını söyleyerek, "Bakanlıklarda oturarak Sivaslı işadamlarını tanıyamayız. Sorunları birinci ağızdan dinleyemeyeceğimiz gibi aynı zamanda onlardaki potansiyel ve heyecanı da Ankara'da göremeyiz. Burada yüz yüze gelerek o heyecanı, potansiyeli yaşamak icap ediyor" dedi.

Bakan Ergün Türkiye'nin krizden güçlenerek çıktığını söyleyerek, "Birçok dünya ülkesi bu krizden ağır yaralı veya bitkisel hayatta çıkarken, Türkiye krizden güçlenerek çıkmıştır. Bu nedenle önümüzde son derece kritik ve iyi değerlendirmemiz gereken bir süreç bulunuyor" diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, mali disiplini siyaset üstü unsur haline getireceklerini ifade ederek, "Seçime girdiğimizde ortaya çıkan kamu harcamaları telafi edilemeyecek boyutlara ulaştı ve onları telafi etmek

yıllarımızı aldı. Hükümet olarak gerçekten bu konuda büyük bir başarı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Popülist politikalardan uzak durarak mali disiplini asla bozmadık, elden bırakmadık. Şimdi de mali kural uygulaması getiriyoruz. Mali disiplini siyaset üstü bir unsur haline getiriyoruz ve yasal teminat altına alıyoruz. Bu uygulama ülkemizin dış piyasalardaki güvenilirliğini artıracak ve Türkiye'ye çok sayıda yatırım akmasına vesile olacaktır" diye konuştu.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA..."

Bakan Nihat Ergün, "anayasa değişikliğinden sonra kimsenin kafasında kuyruğu birbirine değmeyen kırk tane tilkinin dolaşmayacağını" dile getirerek, "İçinde ciddi anlamda demokratikleşme, ciddi anlamda özgürlükler alanının genişlemesi, ciddi anlamda hukuk devleti ilkelerine Türkiye'yi daha çok yaklaştıran adımlar var. Bunun her zaman sorulan yönüne cevap vermek istiyorum. 'Bunun işe, aşa ne katkısı var?' diye soruldu. Bunun işe, aşa çok katkısı var. Türkiye'de demokrasi zemini, insan hakları zemini özgürlükler zemini, hukuk devleti zemini ne kadar güçlü olursa ekonomi de o kadar güçlü olacaktır. Demokrasisinden, insan haklarından şikayetçi olunan bir devlet, ya da bu konuda öngörülebilir olmayan bir devlet. Nasıl ekonomide öngörülebilirlik önemli, işte bu anayasa değişikliğinde Türkiye açısından siyasi bir öngörülebilirlik getirecektir. Türkiye'nin demokrasisi, Türkiye'nin insan hakları alanında kimsenin kafasında soru işareti oluşmayacak ve kimsenin kafasında kuyruğu birbirine değmeyen kırk tane tilki dolaşmayacaktır" dedi.

Bakan Ergün'ün konuşmasının ardından Sivas'ta 2008 yılı Kurumlar Vergisi Rekortmeni ilk 8, 2008 yılı Gelir Vergisi Rekortmeni ilk 5, 2008 yılı İhracat Rekortmeni ilk 10 üye ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'na 40 yılı aşkın kayıtlı üyelere ödülleri verildi.

BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA
BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA
BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA
BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA
BAKAN NİHAT ERGÜN SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 23:54:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 09:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?