3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakan Eroğlu Sivas'ta

BAKAN EROĞLU SİVAS'TA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas'ın önemli problemlerinden olan su sorununu yaptıkları yatırımlarla çözdüklerini belirterek, "İstanbul'a yaptığımız gibi, Sivas'a da bir içme suyu arıtma tesisi kurduk. Böylece Sivas'ın su sorununun çözümüne katkı sağlamış olduk" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere karayolu ile Tokat'tan Sivas'a gelen Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilik binası önünde tören mangasını selamladıktan sonra Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Sivas'a yatırımların devam ettiğini belirtti.

Tokat'a gelmişken Sivas'a uğramak istediğini belirten Bakan Eroğlu, "Sivas çok sevdiğim bir şehir. Sivas'ın önemli problemlerinden olan su sorununu yaptığımız yatırımlarla çözmüş bulunuyoruz. İstanbul'a yaptığımız gibi, Sivas'a da bir içme suyu arıtma tesisi kurduk. Böylece Sivas'ın su sorununun çözümüne katkı sağlamış olduk. Suşehri ve Kangal'daki su sorununu çözüme kavuşturduk. İmranlı ve 4 Eylül Barajı'nın onarımını tamamlandık" dedi.

Sivas ile ilgili projelerin devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu, Sivas'ta su kanalı ve baraj gibi projeleri en kısa zamanda bitireceklerini söyledi. Sivas'ı hak ettiği yere getireceklerini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, "Sivas'ı ağaçlandırmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 10 bin hektar fidan dikildi ve dikmeye devam edeceğiz. İlçelerimizin büyük bir kısmına otomatik meteoroloji ölçüm sistemi kuruldu. Şarkışla, Gürün ve Yıldızeli'ne de bu sistemi kurarak projemizi tamamlamak istiyoruz. Sivas'taki yatırımları en kısa zamanda tamamlayıp kenti hak ettiği yere getireceğiz. Kanak Şarkışla Sulama Projesi'nin Sivas ve Suşehri için hayati önem taşıdığının farkındayız. Bu projemizi de tamamlayarak Sivas'ın su sorununu en kısa zamanda çözeceğiz" diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu, valilikten sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, buradaki ziyaretini de tamamlayarak Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a hareket etti.

BAKAN EROĞLU SİVAS'TA
BAKAN EROĞLU SİVAS'TA
BAKAN EROĞLU SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 13:04:01
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 14:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?