7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bakan Güler madencilerle buluştu

Sivas ziyaretinin ikinci gününde madencilerle görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, şimdiye kadar madenleri hammadde olarak sattıklarını belirterek, "Bugünden sonra madenlerimizi kimyasallaştırarak satacağız" dedi. 

Dün çeşitli temaslarda bulunmak için Sivas'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bugün Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü'nde madenciler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Güler, hedeflerinin dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde Türkiye'nin de yer almasını sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye'deki madenlerin çıkarılması konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güler, bugüne kadar madenleri hammadde olarak dış pazarlara sattıklarını belirterek, "Bundan sonra madenleri kimyasallaştıracağız. Yani madenleri ayrışımını yaparak satacağız. Daha fazla kar elde edeceğiz. Daha önceden 'Devlet yatırım yapmaz' diyorlardı. Özel sektöre özellikle maden konusunda destek vereceğiz. Bazı zamanlar özel sektörün önüne geçen yatırımlar da yapacağız" diye konuştu. 

Mermercilikte Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Bakan Güler, "Mermer rezervinde ve satışında dünya lideri konumundayız. Mermer ürünlerimiz yok satıyor. Bizler mermeri hammadde olarak değil, heykel şeklinde işleyerek satıyoruz" şeklinde konuştu. 

Maden Yasası'nın TBMM'ye gönderildiğinin altını çizen Güler, yatırımcılar ve madencilerden çevre konusunda daha fazla duyarlılık göstermelerini istedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, maden sektöründeki yatırımcıları da uyararak, "Döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle birçok madenci zarar ediyor. Bundan sonraki anlaşmalar, YTL üzerinden yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

Bakan Güler, daha sonra madencilerin sorularını yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 13:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?