6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bakan Hilmi Güler Sivas'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol fiyatlarının düşmesinin olumlu olduğunu belirterek Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına 2009 yılında başlanacağını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere özel bir uçakla Sivas'a gelen Bakan Hilmi Güler; Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Sivas milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı.

Sanatçı İsmail YK ile birlikte gelen Bakan Güler, ilk olarak Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Valilikte şeref defterini imzalayan Bakan Güler'e, Vali Veysel Dalmaz gümüşten yaptırılan kongre müzesi tablosu hediye etti.

Güler de Dalmaz'a MTA Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sivas'taki yeraltı madenleri ve rezervleri' isimli kitabı hediye etti. Burada bir açıklama yapan Güler, geçen yıl Sivas'a geldiğini hatırlatarak, "Geçen yıl kültür kent, bu yıl da maden kent olarak Sivas'a geldik. Sivas bir maden kenti olacaktır" dedi.

Sivas'ta ENVER Projesi'nin tanıtımını da yapacaklarını belirten Güler, bu projeyi herkesin sahiplenmesi gerektiğini belirti. Dün dünya ülkelerindeki petrol fiyatlarının düşmesini de değerlendiren Güler, "Yaşanan düşüş çok olumludur. Ancak bu düşüşün petrol ülkelerinde bile ne kadar süreceği bilinemez" şeklinde konuştu.

Karadeniz'deki petrol rezervleri hakkında etüt çalışmalarının yapıldığını söyleyen Güler, "2009 yılında sondaj çalışmalarına başlayacağız. Sondaj için gemi getirtilecek. Geminin gelmesiyle birlikte sondaj çalışmalarımız başlayacak" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, daha sonra Vali Veysel Dalmaz ve Ankara'dan gelen dokuz genel müdür ile birlikte basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?