7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Bakan Kavaf Sivas'a geldi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Türkiye'deki yurtlarla ilgili olarak, "Yurttaki çocuklarımızın da yurtların standartları yükseltmek suretiyle hayat standartlarını yükseltiyoruz. Ulaştığımız her iyi noktada daha iyisini planlayıp onu yapma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Kavaf, Bölge Trafik Müdürlüğü önünde AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül ve partililer tarafından karşılandı. Partililerin oluşturduğu konvoy ile Sivas Valiliği'ne geçen Bakan Kavaf, burada Vali Ali Kolat tarafından karşılandı. Valilik önünde tören mangasını selamlayan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti.

Bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere Sivas'ta olduğunu belirten Bakan Kavaf, "İncelemelerimiz sonucunda bakanlığımızın sunduğu hizmetleri Sivas ölçeğinde ve Türkiye genelinde daha ileri noktalara taşımak için ne yapabiliriz. Sivas'a ne yapabiliriz, bunun da değerlendirmesini yapacağız" dedi.
Basın mensuplarının Bakan Kavaf'ın bakanlığa bağlı kurumlardaki incelemelerinin neden basına kapalı olduğunun sorulması üzerine Bakan Selma Aliye Kavaf, "Bu bizim kurumlarımızla ilgili alınmış bir prensip kararıdır. Kurumlarımız orada kalan çocuklarımız, yaşlılarımız ve engellilerimizin evidir. Evler de hepimizin özel alanıdır. O nedenle özel alanın mahremiyetini düşünerek o insanlarımızdan gelen bir talep üzerine böyle bir prensip kararımız var" dedi.
Bir basın mensubunun, "Türkiye'deki yurtları yeterli buluyor musunuz?" sorusunu cevaplayan Bakan Kavaf, "Her şeyin daha mükemmeli, daha üst sınırı vardır. Biz kendi çıtamızı kendimiz yükseltiyoruz. Öncelikle biz yuvalarımızdaki çocuklarımızı sevgi evlerine ve çocuk evlerine taşıyoruz. Bu da çocuklarımızın standardını yükselten bir şey. Altı ya da sekiz kişilik evlerde aile ortamında onların hem topluma entegrasyonunu hem de özgüvenlerinin ve kişisel gelişmelerine katkı sağlayan başarılarını artıran, hayata daha içtenlikle tutunmalarını sağlayan bir proje. Yurttaki çocuklarımızın da yurtların standartları yükseltmek suretiyle hayat standartlarını yükseltiyoruz. Ulaştığımız her iyi noktada daha iyisini planlayıp onu yapma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Bakanlıklarına bağlı Türkiye genelindeki muhtelif illerde 18 tane rehabilitasyon merkezi olduğunu belirten Bakan Selma Aliye Kavaf buralara sokak çocukları ve kanunla ihtilafa düşmüş çocukları yerleştirdiklerini söyledi.Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediyesi'ne geçen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Bakan Kavaf burada bir süre sohbet ettiği Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e görevinde başarılar diledi.Belediye ziyareti sırasında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andığını belirten Bakan Selma Aliye Kavaf, "Siyaset hayatının en verimli çağlarında hepimizi üzerek aramızdan ayrıldı. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bakan Kavaf daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte huzurevi ve sevgi evleri konusunda protokol imzaladı.

Kadın ve Aileden Sorulu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kendi bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere belediyeden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 21:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?