6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bakan kavşak açılışı için Sivas'ta

Sivas'ta köprülü kavşak açılışı yaparak Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin anlaşmasına imza atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok" dedi.

Ankara'dan uçakla Sivas'a gelen Bakan Binali Yıldırım, Sivas Valiliği'ni ziyaret ederek 'Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Ankara-Erzincan karayolu üzerindeki Vali Halil Rıfat Paşa'nın ismi verilen köprülü kavşağın açılışına geçen Yıldırım, burada sevgi gösterileri ile karşılandı. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Yıldırım, bakanlığı sırasında karayollarında yapılan çalışmaları anlattı.

Bu çalışmaların ülke ve vatandaş için gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, "Sivas'tan Edirne'ye, Samsun'dan Antalya'ya, İzmir'den Hakkari'ye hiçbir ayrım gözetmeden bu hizmetlerin hepsini yapıyoruz. Yurdun her köşesi şantiye" dedi.

Bakan Yıldırım, bölücülük yapanlar ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalara engel olmak isteyenleri ağır dille eleştirerek, "Bu ülkede Kürt,Türk, Çerkez, Gürcü, Alevi, Sünni, 70 milyondan aldığımız güçle hizmet etmeye devam ediyoruz. Şunu herkesin iyi bilmesi lazım. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Bu ülkede ihtiyacımız olan, birlik ve beraberliğimiz. Bin yıllık Anadolu tarihinde bu ülke insanı her zaman omuz omuza Kafkasya'da, Balkanlar'da, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de birlik olduk, beraber olduk, düşmanı yurdumuzdan kovduk. Şimdi de istikbal için omuz omuza mücadelemizi sürdürüyoruz. Kimse gaflet içinde olup ahmaklık yaparak bu ülke insanlarını birbirine düşürme sevdasına kapılmasın. Bu bir boş hayaldir, bu bir ahmaklıktır. Herkes bunu böyle bilsin. Bu ülke insanı birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza, tek bayrak altında tek devlet, tek millet, tek ülke ilkesiyle çağdaş medeniyetler seviyesinde emin adımlarla ilerleyecektir. Enerjimizi birbirimizi yormak için değil, enerjimizi birleştirerek ülkemizi kalkındırmak için kullanacağız. Tetik çekerek değil, bilgisayarın tuşuna basarak bu ülkeyi kalkınmış ülkeler seviyesine ulaştıracağız. Bunun için her şeyimiz var. Bunu birlikte başaracağız. Bu ülkede bunu geçmişte başardık. Bundan sonra da aynı şekilde, aynı kararlılıkta yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan-Ankara karayolunda yaptırılan Vali Halil Rıfat Paşa Köprülü Kavşağı'nın açılışı yapıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılışta ilgili kurum ve yüklenici firma yetkilileri tarafından Ankara-Sivas Arası Hızlı Tren Projesi'nin yapım işi için protokol imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:30:56
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 20:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?