4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Bakan Şener Sivas'ta

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, dünyada barışın sağlanması için Yunus'un, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve Mevlana'nın çağrılarına uyulması gerektiğini söyledi. 

Sivas'taki ziyaretlerine devam eden Bakan Şener, Zara İlçesi'nde 3. Bal ve Kültür Festivali'ne katıldı. Şener, ilk olarak üretimi yapılan Zara Balı'nı tattı. Ardından AK Parti Zara İlçe Teşkilatı'nın yeni binasını ziyaret eden Şener, bir süre partililerle konuştu. Bu sırada emekliliğine 3 yıl kalan Hasan Yurdişin isimli vatandaş; söz alarak, emekli olabilmesi için Bakan Şener'den 3 yıllığına bir iş istedi. Şener de, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı telefonla arayarak, şahsa bir iş verilmesini istedi. Parti ziyaretinden sonra şehir stadyumundaki festival alanına gelen Şener, burada yaptığı konuşmasında, dünyada yaşanan bombalı saldırıları eleştirerek, "Masum çocukların, sivillerin, kadınların, saldırganların bombaları altında hayatlarını kaybettiği dünyada elbette Türk Milleti olarak söyleyeceklerimiz vardır, haykıracaklarımız vardır. Yunus'un dilinden Hacı Bektaş'ın, Ahi Evran'ın dilinden söyleyeceklerimiz vardır. Bu söyleyeceklerimiz, kardeşlik ve dostluk üzerine söylenen sözlerdir ve sadece bizim için değil, tüm insanlar için kurtuluş reçeteleri buradadır" ifadelerini kullandı. 

Dünyanın barış içinde yaşaması için 13. asırda yaşayan Türk büyüklerinin çağrılarına kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Şener, "Bizim kültürümüzün derinliklerinde insanlığın kurtuluş reçeteleri vardır. Küreselleşen atmosferde Zara'dan dünyaya çağrımız, dostluk ve kardeşlik olmadan, insanlar birbirinin hukukuna saygılı olmadan yerküre hiç kimse için mutlu yaşanacak bir alan olamaz. 6 milyar insan, yerküre üzerinde mutlu ve huzurlu yaşamak istiyorsa, Mevlana'nın, Yunus'un, Hacı Bektaş-ı Veli'nin 13. asırdan günümüze yükselttiği sevgi, dostluk ve kardeşlik çağrılarına kulak vermeli" diye konuştu. 

Bakan Şener, konuşmasının ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 00:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz TÜRKGENCİ IP: 85.106.191.xxx Tarih : 1.09.2006 21:18:12
Bakan Şener diye başlıyor haberde biz neye baktığını bir türlü anlayamadık. Sivasa bakmadığını cümle Sivas bilir. Kendine bakan. Ailesine ve çerkezlere bakan bu bakan. Herkesde şahit. www.haber58.com