4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Bakan Şener Sivas'ta

Memleketi Sivas'ta iki ayrı ilçedeki festivallere katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ülkenin gelişimi için görevde olduklarını söyleyen Şener, ülkenin daha ileriye gitmesi için de bir çok konuda değişimlerin yaşanacaklarını, bunu da vatandaşın desteğiyle yapacaklarını söyledi. 

Zara İlçesi'ne bağlı Şerefiye Festivali'ne katılmak üzere Zara İlçesi'ne gelen Şener, ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki Ekinli Köyü sakinleri tarafından Sivas-Erzincan karayolu üzerinde durduruldu. Burada kendisinden köprü yapılmasını isteyen köylülerle bir süre konuşan Şener, Ayağı ve Yukarı Ekinli Köyü'nü birbirine bağlayan ve 5 yıl önce yıkılan köprüyü inceleyerek, köylülere köprü yaptırma sözü verdi. Ardından Kurbağa Yaylası'nda çok sayıda vatandaş, davul ve zurna ile karşılanan Şener, vatandaşlara karanfil dağıttı. Bu arada 'Gidemediğin yer senin değildir' diyerek, Sivas'ta birçok yol yaptıran dönemin Valisi Halil Rıfat Paşa benzetmesi yapılan Şener, burada Sivas'ın 2. Halil Rıfat Paşası ilan edildi. Tören alanına geldikten sonra da karanfil dağıtan Şener, kürsüye gelerek yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. AK Parti iktidarı ile Türk siyasetinin değiştiğini ve insan odaklı bir anlayışın hakim olduğunu dile getiren Şener, "Halkın seçtiği insanlar olarak, atanmışlar olarak, bu ülkede yaşayan 73 milyon insanımızla beraber, gönül gönüle, aynı duygu, kararlılık içerisinde, umutla, azimle beraber yürümek için birlikteyiz. Sizin gönlünüzde olan bizim de gönlümüzdedir. Geçmişte olanı artık geçmişte bırakıyoruz. Türkiye, geleceğe doğru yürürken, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı bu ülkeyi inşa ederken, kavramlarımızı, bakış açımızı, yönetim biçimimizi, siyaset yapma ve anlayış biçimimizi değiştireceğiz" dedi. 

Konuşmanın ardından kendisine ikram edilen meyveleri yiyen Şener, sahne alan sanatçıdan izin isteyerek, festival alanından ayrıldı. Şerefiye Beldesi'ndeki AK Parti Belde Teşkilatı Binası'nı açan Şener, ardından tekrar Sivas'a dönerek, buradan da Kangal İlçesi'ne geçti. 'Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali'ne katılmak üzere ilçeye gelen Şener, ilk olarak Kangal Çoban Köpeği Üretim Çiftliği'ni gezdi. Burada kendisine hediye edilen yavru Kangal köpeklerini kabul eden Şener, apartmanda köpek beslemeyeceği için kendisine hediye edilen köpeği sahibine vererek, kendisi için bakmasını istedi. Ardından 1995 yılında temeli atılan Kangal Küçük Sanayi Sitesi'nin açılışını da yapan Şener, festival alanına geldi. Burada konuşma yaptığı sırada bir vatandaş Şener'e bağırarak, "Sizin 2007 yılında Cumhurbaşkanı olarak bu kürsüden seslenmenizi istiyorum" dedi. Bu sözü gülerek karşılayan Şener, konuşmasını tamamladı. Tören bitiminde yeni doğmuş bir kuzu hediye edilen Şener, bu kuzuyu da kabul etti. Ancak bakamayacağı için tekrar sahibine teslim etti. 

Törenlerin ardından Sivas'a gelen Şener, Hatice Taştan ve Alper Kaya çiftinin düğün merasimine katılarak, burada kıyılan nikahta şahitlik yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 02:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?