3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakan Şener Sivas'ta

Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti iktidarı döneminde ülke ekonomisinin iyiye gittiğini, milli gelirin arttığını ve faizlerin rekor derecede düştüğünü ifade ederek, AB kriterleri olan Masrih kriterlerini yakaladıklarını bildirdi. 

Hafta sonunda bazı incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Sivas'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Bölge Trafik İstasyonu mevkiinde daire müdürleri ve yüzlerce partili tarafından karşılandı. Ardından belediye binasındaki meclis salonuna gelen Şener, AK Parti'nin 3 yılını değerlendirdi. AK Parti'nin kurucusu ve mensubu olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Şener, AK Parti iktidarıyla ülkenin bir çok probleminin çözüldüğünü belirtti. Şener, "AK Parti iktidarı 3 yılı aşkın zamandır görevdedir. Daha önceki kaotik ortam sona ermiştir. Krizler dönemi son bulmuştur. 2000-2001 yılında yaşanan ekonomik depremler sona ermiş ve Türkiye, Cumhuriyet tarihindeki en önemli başarılara AK Parti iktidarıyla birlikte adım atmıştır" dedi. 

Milli gelirin önceki dönemlere göre büyük bir oranla arttığını belirten Bakan Şener, "1998 ile 2002 arasında yani bizden önceki 5 yıl içerisinde Türkiye yılda yüzde sıfır büyüme gösterirken, yani 5 yıl boyunca yerinde yaşarken, AK Parti ile birlikte her yıl ortalama yüzde 7.8'lik bir büyüme gerçekleştirmiştir. 2002'de Türkiye'nin milli geliri 182 milyar dolarken, artık 2005 sonu itibariyle 363 milyar dolarlık bir ülke haline gelmiştir. Bu haliyle dünyanın büyük ekonomilerinin arasına girmiştir. Bir ülkenin büyüklüğü, milli geliriyle ölçülür. Rakamlar açıkça bunu göstermektedir ki Türkiye, dünyanın önemli büyük ekonomileri arasına girmiştir. Kamu finansman dengeleri kurulmuştur. Masrih kriterlerine göre devletin gelir ve giderleri arasındaki bütçe açığının milli gelirin yüzde 2'sinin geçemeyeceği öngörüldüğü halde, yıllarca Türkiye, giderlerini karşılayamadığı için, gelirleri giderlerine yetmediği için ekonomik sorunlar yaşamışken, şimdi AK Parti ile birlikte bütçe açıkları milli gelirin sadece yüzde 2'sine düşmüştür. Yani AB'nin temel kriterleri olan Masrih kriterlerinin altına düşmüştür" diye konuştu. 

Yapılan konuşma sonrasında Vali Hasan Canpolat'ı ve AKP İl Başkanı Hakan Akkaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Şener, özel bir ziyaret için Hafik İlçesi'ne gitti. 

Bakan Şener, parti binası çıkışında kendisini durdurup harçlık isteyen gence cebindeki tüm paraları verdi. Geçirdiği yüz felcinden sonra yüzünde özür oluşan Mikail Güzey isimli 15 yaşındaki genç ise estetik yaptırmak için Bakan Şener'den söz aldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 18:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?