5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Bakan Tüzmen geliyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım, hafta sonu Sivas'a gelecek olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, STSO'nun kuruluşunun 106. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Sivas'tan en çok ihracat yapan sanayicileri ödüllerini vereceğini ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yapacağını bildirdi. 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Yıldırım, 14 Nisan 2007 tarihinde saat 16.30'da karayolu ile gelecek olan Bakan Tüzmen'in Bölge Trafik önünde karşılanacağını söyledi. Ardından Valilik ziyareti yapacak olan Tüzmen'in OSB'deki Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası açılışını yapacağını belirten Yıldırım, daha sonra STSO'nun kuruluşunun 106. yılı kutlamaları çerçevesinde Sivas'tan en çok ihracat yapan sanayicileri ödül törenine katılacağını belirtti. 

STSO Başkanı Yıldırım, Sivas'ın sanayileşme anlamında ciddi atılımlar yaşadığını söyleyerek, "Teşvik Yasası öncesi 36 olan üretimdeki fabrika sayısının bugün 71'e çıktı. Sivas'ın yatırımcıya sunduğu cazip avantajları değerlendirmek isteyen 156 girişimcimiz ilimizde yatırım kararı almıştır. Üretimdeki artış ve sağlanan istihdam ile birlikte ihracat rakamlarımız da yükselişini sürdürmüştür. Dünyanın dört bir tarafına yüksek düzeyde ihracat gerçekleştiren üyelerimizi ödüllendirmek için düzenlediğimiz törende Devlet Bakanımız Kürşat Tüzmen rekortmenlere plaketlerini verecek. Ayrıca Gümrük Müdürlüğü binamızda hizmete girecek" dedi. 

Diğer taraftan, Sivas ziyaretini 2 gün sürdürecek olan Bakan Tüzmen'in 15 Nisan 2007 Pazar günü AK Parti'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacağı Danışma Kurulu toplantısına katıldıktan sonra Ankara'ya gideceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 10:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.227.41.xxx Tarih : 12.04.2007 18:29:23
Sivas'a son zamanlarda çok "bakan" geliyor. Ama somut bir şeyler ürettikleri yok. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Sivas'a gelen bakan kendine bakıyor. Birde hediyelere tüzmenide iyi izleyin olacakları sizde görün / www.haber58.com