3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakan Yıldırım Sivas'ta

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde hastane açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümetin uyguladığı sağlıkta dönüşüm projesi ile 72 milyon vatandaşın doğuştan itibaren sağlık güvencesi altında olduğunu söyledi.

Sivas'ta 40 yatak kapasiteli Koyulhisar Devlet Hastanesi'nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sağlık alanında Sivas'ın her ilçesinde bir sağlık tesisi bulunduğunu belirterek, hastanelerin önemli olduğunu, hastane olmadan ve hijyen ortamı sağlanmadan sağlık hizmeti verilemeyeceğini söyledi.

Bakan Yıldırım, "Hükümetimiz uyguladığı sağlıkta dönüşüm projesi ile bugün 72 milyon vatandaşımız doğuştan itibaren sağlık güvencesi altındadır. Bu Amerika'da bile yoktur.

Amerika'da 48 milyon insanın hiçbir sağlık güvencesi yok. Türkiye'de insanımızın tamamı sağlık güvencesi altındadır. Bunun ülkeye bir bedeli var. Varsın olsun. Sağlık vatandaşımızın en temel hakkıdır, bunu yerine getirmek de bizim görevimizdir. Ancak doktor öyle bir iki yılda yetişmiyor. Geçmişte maalesef tıp fakültelerinde cimri davranılmış bu alanın karaborsa olmasına sebep oldular. Artık Türkiye'nin her tarafında üniversitelerimiz var. 150'ye yakın üniversitemiz faaliyete geçmiş durumda" dedi.

"Amacımız Türkiye'yi Atatürk'ün bize hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmektir" diye konuşan Bakan Yıldırım, "Bunun için yollar yapacağız. Memleketin her tarafını erişebilir ulaşılabilir hale getireceğiz. İşte bu yüzden bölünmüş yollar projelerini başlattık.

İşte bu yüzden Cumhuriyet tarihinin medeniyet projesi Köy-Des projesini başlattık. Her alanda vatandaşımızın hizmetinde olduk. Biz yolları da en iyi şekilde yaparız. Karadeniz'i de Akdenize bağlarız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 50 yıldır 70 yıldır biriken sorunları olduğunu belirten Bakan Binali Yıldırım, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini söyledi.

Türkiye'nin 3 bin 500 noktasında şantiye kurulduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Sivas iline son 5 yılda yapılan yatırımların tutarı 1.5 katrilyon. Bu paranın 1 trilyonunu sadece bakanlığımız vermiş.

Sivas'a verdiğimiz önem ortadadır. Havaalanı, demiryolları ve karayolları ile Sivas artık yabancı yatırımcılarında göz bebeği oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım'a Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren tarafından kendi fotoğrafının olduğu halı hediye edildi.

Daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Sivas Valisi Ali Kolat, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Kurt, Koyulhisar Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Yıldırım açılış sonrası hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı ve hastanede yatan hastaları ziyaret ederek kendilerine çiçek verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 20:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?