6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bakan Yıldırım Sivas'ta

BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi ziyaretlerde ve açılışlarda bulunmak üzere Sivas'a geldi.

Özel bir uçakla sabah saatlerinde Sivas Havaalanı'na gelen Bakan Yıldırım'ı, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun, Mehmet Mustafa Açıkalın, Osman Kılıç, İl Daire ve Kurum müdürleri, AK Parti İl Teşkilatı, sendika ve dernek başkanları ile temsilcisi ve çok sayıda öğrenci karşıladı.

İlk olarak inşaatı devam etmekte olan Sivas Havaalanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, burada bir süre gezerek işçilerle sohbet etti. Kaynak makinesiyle bir süre kaynak yapan Yıldırım, daha sonra Sivas Havaalanı'ndaki ağaç dikme programına katıldı. Vali Kolat ile birlikte fidan diken Yıldırım öğrencilerle yakından ilgilendi. Bakan Yıldırım öğrencilerin, "Bakan amca bizi uçağa bindir" isteğini geri çevirmedi. Havaalanı yetkililerine gereğini yapılması konusunda talimat veren Yıldırım, daha sonra

Yıldızeli-Akdağ Madeni Bölünmüş Yol Açılışı gerçekleştirmek üzere kortej eşliğinde ilçeye geçti. Yıldızeli'nde gerçekleştirilen programda Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Peker tarafından bölünmüş yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi.

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, iktidar olarak hizmetlerinin ulaştığı noktaya, muhalefetin hayalinin bile ulaşamayacağını ifade ederek, "Şimdi sizden bir şey istiyorum. Yolları açtık mı, insanlarımızı birleştirdik mi, ama tıkanan açılmayan bir yol var. O yolu da siz açacaksınız. Adalet yolları tıkalı, onları açmaya hazır mısınız? Sivas hazır mı? İşte reform paketi önünüze gelecek. Türkiye'nin tıkanan adalet yollarını da Türk milleti açacak. Biz yollarınızı açtık. Adalet yollarını da

açmak sizin işiniz. Sizlere güveniyoruz" dedi.

Programın ardından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından kendisine takdim edilmek üzere organize edilen Fahri Bilim Doktorası Diploma Töreni'ne katılan

Bakan Yıldırım, kendisine böyle bir onurlu bir diplomaya layık gördükleri için C.Ü Senatosu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tarafından Bakan Yıldırım'a Fahri Bilim Doktorası Diploması takdim edildi. Programda öğrenciler tarafından bir müzik etkinliği gerçekleştirilirken, Bakan Yıldırım'ın hayatını anlatan bir belgeselin izlenime sunuldu.

Bakan Yıldırım, diploma töreninin ardından CÜ'nün içerisinde bulunan PTT Ormanı'ndaki ağaç dikim törenine katıldı. Burada Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından Sivas'a özgü yerel halk oyunları gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Kolat ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirilen Bakan Yıldırım, törenin sona ermesinin ardından Zara Orta Anadolu Uygulamalı Bilimleri Yüksek Okulu'nun temel atma törenine katılmak üzere ilçeye gitti.

Törene vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, Bakan Yıldırım da vatandaşlarla yakından ilgilendi. Bakan Yıldırım, Vali Kolat ile birlikte temel atma törenini gerçekleştirirken, Yıldırım'ın tören alanına kesilmek üzere getirilen adaklık bir koyunu kestirmemesi dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın geceyi Sivas'ta geçireceği ve sabah saatlerinde havayolu ile Sivas'tan ayrılacağı öğrenildi.

BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
BAKAN YILDIRIM SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 22:50:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 23:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?