3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakan'a görkemli karşılama

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi.

Sabah saatlerinde havayolu ile Sivas'a gelen Bakan Binali Yıldırım; Sivas Havaalanı'nda Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Sivas milletvekilleri ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Burada bir süre dinlenen Yıldırım, daha sonra havaalanı terminal binası ve mütemmimleri inşaatının temel atma törenine katıldı. Törende AK Partili milletvekilleri Hamza Yerlikaya ile Selami Uzun'dan sonra kürsüye çıkan Vali Veysel Dalmaz, inşaatın bir an önce bitmesi için işin takipçisi olacağını söyledi.

Sivas'a gelecek misafirleri ilk seferde etkileyecek olan havaalanının kente çok büyük bir etkisi olacağını sözlerine ekleyen Dalmaz, "İç hatta gelen ve giden bölümlerinde 4 tane salon bulunacak. Burada bulunan yolcularımız birbirlerini görmeden yolculuk edebilecek. Yine mekanik ve bilgi işlem merkezleri kurulacak. Bu terminalle Sivas önce uçağını, ardından sefer ve yolcu sayısını artırdı. Sivas uluslararası gelişme içinde hızla ilerliyor. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bu tür hizmetlerin görevi olduğunu belirterek, "Öncelikle Sivas'a hızlı tren projesini başlattık. Ardından havaalanında ciddi gelişmeler kaydettik. Sivas'ımız her türlü gelişmeye layıktır. İnşallah en kısa sürede bitecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, 39 milyon 785 TL'ye mal olacak havaalanı inşaatının temeli atıldı.

Buradan ayrılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ailelerini ziyaret edecek. Bakan Yıldırım'ın; valilik, belediye ve AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nı ziyaretin ardından Erzincan'a hareket edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?