3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Bakır tel operasyonu:11 kişi tutuklandı

Sivas'ta, jandarma sorumluluk bölgesinde 2006 yılında Türk Telekom'a ait telefon bakır tellerin bulunduğu kablolarının çalınması ile ilgili olarak gözaltına alınarak, mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 11'i tutuklandı.
 
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Sivas'ta yapılan tel hırsızlığı ile ilgili olarak il merkezi ve ilçelerinde çalışma başlatan jandarma ekipleri, içinde bakır tel bulunan ve satılmak üzere Ankara'ya giden 2 kamyonu, Sivas-Ankara karayolu üzerinde Jandarma Komando Bölük Komutanlığı önünde durdurmuş, kamyon içindeki 5 ton 262 gram ağırlığında olan ve büyük bir çoğunluğu Türk Telekom'a ait telefon kabloları olduğu tespit edilen bakır tel ele geçirilmişti. Çalışmaların genişletilmesi ile 16 kişi gözaltına alınmış ve jandarmada alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilmişti.
 
Suç işlemek için teşekkül oluşturmak, hırsızlık ve suç unsuru malı satın almak suçlarından mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 11'inin tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu öğrenilirken, 5 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:19:42
Güncelleme :1 Kasım 2006 Çarşamba 16:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?