6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bakliyat paketleme tesisleri açıldı

Sivas'ın Gürün ilçesinde yeni kurulan 3 bakliyat paketleme tesisi Vali Veysel Dalmaz ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmatmutoğulları tarafından açıldı.

İlk açılış Gürün ilçesinde yapıldı. Gürün Soyçelik Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisi'nin açılışı töreninde konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bakanlıkları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sivas'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Mirmahmutoğulları, Sivas'ın özellikle tarım alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Tarımsal kalkınmada üretim kadar markalaşmanın da büyük önem taşıdığını dile getiren Mirmahmutoğulları, "Eskiden bu bölgede üretilen kaliteli bakliyatın maalesef çiftçilerimize ciddi bir getirisi olmuyordu. Büyük zahmetlerle ürün elde eden çiftçimiz, ürünlerini tüccarlara veriyor, onlarda bu ürünleri paketledikten sonra tarladaki fiyatının neredeyse 5-6 katına piyasaya sürüyordu. Artık bu tür tesislerimizin hizmete girmesiyle çiftçilerimiz ürettikleri ürünü kendi markalarıyla piyasaya sunacak ve önemli bir gelir elde edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Vali Veysel Dalmaz ise Sivas'ta tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Tarımsal gelişimde eğitim, kalite ve markalaşmanın büyük önem taşıdığının altını çizen Dalmaz, "Bugün açılışını yapacağımız tesis bölgeye çok şey kazandıracak. Artık çiftçilerimiz ürettikleri ürünleri Sivas markalarıyla piyasaya sunacak ve alın terinin karşılığını daha fazla alacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Gürün Soyçelik Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisleri’nin açılışı yapıldı. Gürün ilçesindeki açılışın ardından Vali Dalmaz ve Müsteşar Mirmahmutoğulları, Alacahan Beldesi’nde bulunan Alacahan Sümbüldağı Mantar ve Bakliyat Paketleme Tesisi ile Çağlakpınar Bakliyat Paketleme Tesisi’nin açılışını yaptı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları burada yaptığı konuşmasında da markalaşmanın önemine değindi. Alacahan'ın coğrafi ve iklimsel yapısının kaliteli mantar üretimine uygun olduğunu dile getiren Mirmahmutoğulları, "Ben inanıyorum ki yöre halkımızın ürettiği mantarlar kısa sürede Alacahan markasıyla büyük marketlerin raflarında yerini alacaktır" dedi.

Vali Dalmaz da bölgeye yatırım yapan girişimcilere teşekkür ederek, Alacahan'da hizmete girecek yeni tesislerin hem çiftçilere büyük imkanlar sağlayacağını hem de istihdama katkıda bulunacağını dile getirerek, "Bugün açılışını yaptığımız tesisler, ilimizde sadece gelişime odaklanan ruhun ve memleket sevdasının yatırıma dönüşmesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dalmaz ve Müsteşar Mirmahmutoğulları iki tesisin açılışını yaparak, tesislerde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 14:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?