4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Baro ile emniyet barıştı

Sivas'ta geçtiğimiz ay yapılan bir operasyonda, olayın zanlılarını savunan avukatlar ile polislerin arasında çıkan tartışmalar tatlıya bağlandı.

Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısına Emniyet Müdürü Yahya Bal ile Baro Başkanı Mustafa Coşkun katıldı.
İlk olarak açıklama yapan Emniyet Müdürü Bal, avukatlar ile polisler arasında yaşanan olayın konuşularak halledildiğini ve sıkıntıların giderildiğini ifade ederek, "Hafif bir kırgınlık gerginlik olmuştu. Biz bu işi kavgayla, dövüşle değil kendi aramızda konuşarak hallettik. Biz baronun yaptığı işlere son derece saygılıyız. Görev yapılırken ufak tefek anlaşmazlıklar her yerde olduğu gibi bizde de oldu" dedi.

Sivas Baro Başkanı Mustafa Coşkun ise sıkıntıların aşılmasının memnuniyet verici ve bir olgunluk örneği olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin güvenlik ihtiyacı var. Emniyet güvenlik ihtiyacını karşılarken biz de insan haklarını savunuyoruz. Devletin hem bize hem emniyete ihtiyacı var. Bizim emniyetle hiçbir sıkıntımız yok. Son derece işbirliği içinde hareket ediyoruz. Birbirimizin görevlerine müdahale etmeden çalışacağız. Daha önceden de öyleydik ama bundan sonra daha dikkatli olacağız" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından emniyet Müdürü Bal, Baro Başkanı Coşkun ve basın mensupları öğle yemeği yedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.193.xxx Tarih : 12.12.2007 23:13:07

Kurumlarımızın sanki bir kavga içindeymiş de barışmış gibi bir hava oluşmuş intibası sezilsede gerçekde böyle bir şey yoktur. Bu kurumlar bir vucudun uzuvları gibidir. Emniyet müdürlüğümüz'ün sağduyulu açıklamalarıyla daha da iyi olmuştur. Değerli amirlerimize ve baro başkanımıza teşekkür ediyoruz... İyiki her iki kurumda var www.haber58.com