6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başarılı öğrencilere ödül

OKS ve ÖSS'de dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, siyasi olarak yapılan atamalarla eğitimin ilerlemeyeceğini ifade etti.

OKS ve ÖSS'de Türkiye çapında dereceye giren öğrenciler için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda ödül töreni yapıldı. Törende katılımcılara bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi Muharrem Törnük, Sivas'tan OKS'ye giren öğrencilerin Türkiye genelinde Matematik-Fen ile Türkçe-Matematik alanında 42. olduğunu söyledi.

En başarılı ilçelerin Zara, Sivas merkez, Gürün ve Divriği olduğunu söyleyen Törnük, Sivas'ın ÖSS'de sözel alanda 17., sayısalda 42. ve eşit ağırlıkta da 28. olduğunu
söyledi. Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise "Sonuçlar genel olarak iç açıcı değil. Bu başarıyı yükseltmek için, eğitim kurumları, özel kurumlar, tüm sivil toplum örgütleri el ele vererek çalışmalıyız. Eğitimi, yeni oluşturacağımız tabloya göre sürdürerek başarımızı artırmak zorundayız" dedi.

2009 yılından umutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Belediye olarak eğitime katkıda bulunmak istiyoruz. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının sınavlara iyi bir şekilde hazırlanması için tüm mahallelerle bilgi merkezleri ve semt evlerinde dershaneler oluşturacağız. 2009 yılı eğitim programı ile burada öğrencilerimize kurs vereceğiz" dedi.

Son olarak konuşan Vali Veysel Dalmaz ise siyasi atamaları eleştirdi. Vali Dalmaz, alınan sonuçlarda herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, "Bundan sonra eğitim ve öğretim alanındaki atamaların siyasi torpille değil, işinin ehli kişilerin seçilmesi yoluyla yapılması gerekir. Siyasi atamalarla bu başarı bile bir kente çok. Ancak Sivas'ta birçok şey değişiyor. Bundan sonra başarılara imza atacak kahramanlar arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. OKS ve ÖSS'de derece yapan ilk 10 öğrencinin isimleri okundu. STSO öğrencilere 100'er YTL, Belediye Başkanlığı kalem ve saat hediye etti. Vali Veysel Dalmaz ise OKS'de Türkiye birincileri arasında yer alan Çağatay Akkoyun'a diz üstü bilgisayar, diğer öğrencilere de altın hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?