7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Başbakan Erdoğan Sivas'ta

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Demokrasi Mitingi' için geldiği Sivas'ta Divriği ilçesindeki tarihi Ulu Camii'yi gezerek halka kentin ve ilçenin daha çok cazibe merkezi haline getireceklerinin sözünü verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandum öncesi adeta Türkiye'yi karış karış geziyor. Bu kapsamda 'demokrasi mitingi' için Sivas'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting öncesi Divriği ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ana uçağı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile kente inen Başbakan Erdoğan, helikopter ile gittiği Divriği ilçesinde incelemelerde bulundu.

UNESCO tarafından dünya tarih mirası listesine alınan Ulu Camii'ni gezen Başbakan Erdoğan, yaptığı incelemelerin ardından ilçe halkına seslenerek, Sivas'ı ve tarihi yönden zengin olan Divriği ilçesini cazibe merkezi haleni getireceklerinin sözünün verdi.

Başbakan Erdoğan, "Sivas'ta 100'ü aşkın eseri yeniledik restore ettik. Sivas Selçuklu'dan bu yana bir medeniyet şehri. Nereye bakarsan oradan bir şeyler çıkıyor. Divriği ilçesi ise Sivas gibi cazibe merkezi halene getirebiliriz. Türkiye'ye gelen turistin kesinlikle Divriği ilçesine gelerek buradaki tarihi bölgeleri de gezmek isteyeceği bir merkez haline gelecek. Bunun için adımları atıyoruz ve 2011 yılı için yoğunlaşacağı gün olacak. Bu çalışmalarla birlikte el ele, omuz omuza vermemiz gerekiyor. Bütün

bunları yaparken birlik beraberlik içerisinde de 12 Eylül çifte bayram olsun" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı açıklamasının ardından helikopterle kente dönerek 'Demokrasi Mitingi'nde halka hitap edecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
BAŞBAKAN ERDOĞAN SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 16:27:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 16:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Turk IP: 188.38.136.xxx Tarih : 25.08.2010 16:37:48

Heyt Be Başbakana Bakın Deli Yürek Maşallah ALLAH Eksikligini Göstermesin..