7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Başbakan Erdoğan Sivas'ta

Sivas'ta halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada yaşanan küresel finansal krizi Türkiye'nin en az kayıpla atlatacağını söyledi.

CHP Lideri Baykal'ı protesto eden vatandaşlara cevap veren Erdoğan, "Seçime kadar muhalefetle ilgili hiçbir ifade kullanmayacağım" dedi.

Yaklaşık iki saatlik gecikmeyle Sivas'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivaslıların sevgi gösterisi eşliğinde toplu açılış ve TOKİ dairelerinin teslimi için Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile programa katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasına terör örgütünü kınayarak başladı. Şehit olan askerlerin yakınlarına taziyede bululan Erdoğan, üzerlerine düşen görevi her konuda yerine getireceğini söyledi. Birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan, şöyle konuştu: "Askerlerimize yapılan saldırı ile ilgili üzerimize düşen görevi yapacağız. Seçimden seçime vatandaşa gitmiyoruz. Dünde vatandaşın içindeydik bugünde içinde olmaya devam edeceğiz. 'Uzun ince bir yoldayız' mısralarını bilirsiniz. Bu yolda milletimize hizmet etmek için ilerliyoruz. Bütün ayrılıkları ve farklılıkları gözetmeksizin gelin canlar bir olalım."

Gençlere yönelik iş kapıları açacaklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umutsuz olmayın. Adaletin çıtasını yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konularında birçok projeleri hayata geçirdik. Bazıların gözleri vardır ancak göremiyorlar. Halkımızın görüyor olması yeter."

BAYKAL İLE SEÇİME KADAR KONUŞMAYACAĞIM

Konuşması esnasında vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal'ı eleştiren sloganlar atması üzerine Başbakan Erdoğan, yerel seçimlere kadar Sayın Baykal'la konuşmayacağını söyledi. Seçim kampanyalarına kadar konuşmayı kapattığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç cevap vermeyeceğim. Onu Adem'e mahkum ettik. Ona cevap vermeyeceğim. Seçim kampanyalarında gerekirse gerektiği kadar konuşuruz. Çünkü biz bu noktada rahatız. Aldırmayınız."

KRİZ, TÜRKİYE'Yİ AZ ETKİLEYECEK

Dünyadaki küresel finansal ekonomik krize de değinen Erdoğan, krizi Türkiye'nin diğer ülkelere göre daha az atlatacağını söyledi. Erdoğan, "Küresel bir finansal kriz yaşıyoruz. Türkiye'nin bu krizi diğer dünya ülkelerine göre daha az atlatacağını görüyoruz. Böyle bir krizi daha önceleri yaşasak daha sıkıntılı olurdu" dedi.

1990 ve 2000'li yılların krizlerinin ortada olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Yere sağlam basıyoruz. Avrupa ve Amerika ülkelerinin etkilendiği gibi biz etkilenmedik. Ülkemizin bu krizi en az şekilde atlatması için doğabilecek fırsatları kaçırmamak için çalışıyoruz. Ben bazılarını anlamıyorum. Yangına körük tutanlar var. Lütfen körük tutmasınlar. Biz sağlam adımlarla yere basıyoruz. Bizden önceki iktidar döneminde 22 banka fona devredildi. Ama bizde böyle bir şey söz konusu değil."

Tedbirleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir zaman böyle bir dönemden fırsat kollayanlara zeminlerini oluşturmalarına izin vermeyeceğiz. 'Yangın var' diyerek sizi etki altına alabilirler. Bunun sorumluluk mevkiinde olanların söylemesinden daha büyük bir tehlike olamaz. İster sivil toplum örgütü olsun ister kamu bunu söyleyemez. Zira benim ülkemde böyle biri sıkıntı yokken, kalkıp da bu ifadeleri kullanmak çok ciddi bir yanlıştır. Burada önemli olan bizim millet olarak birlik ve beraberlik duygumuzun eksilmemesidir. Türkiye, güvenli bir limandır. Evelallah batılı küresel sermaye geliyor ve gelmeye devam edecek."

TÜRKİYE KRİZLERİ AŞACAK GÜÇTEDİR

Türkiye'de istikrarın devam edeceğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye'de istikrar var, Türkiye'de güven var. Buna fatura kesenler tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. 6 yıl önceki kriz şartlarını aşan, geleceğini kaybetme bertaraf eden Türkiye, bundan sonra önüne çıkabilecek her engeli aşabileceğini ortaya koymuştur. İşte bu Türkiye'nin herhangi bir şekilde zaafa düşmesinden medet umanlar, eğer varsa boş hayalleriyle avunmaya mahkumdur. Zira milletimiz yönetime el koymuştur.

Çünkü Türkiye'nin yönetiminde millet var. Bunu böyle bilelim."

Hükümetin güven ve istikrarın teminatı olduğunu anlatan Erdoğan, "Milletimizin iradesi, Türkiye'de kronik hale geldi. Birçok sorunu çözüme kavuşturdu. Bu ülke artık hamdolsun yüksek enflasyonla uğraşmıyor artık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşması sırasında kendisine seslenen Süheyla Karakuş isimli kadının çocuğunu yanına alarak oyuncak hediye etti. Süheyla Karakuş ise Başbakan Erdoğan'ın yanına giderek cezaevinde bir suçtan yatan eşi için af istedi.

ŞEHİDİN ADI OKULA VERİLDİ

Konuşmasının sonunda Erdoğan, geçen hafta Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Aktütün Karakolu'nda teröristler tarafından şehit edilen Bahattin Erturhan'ın babası Mehmet ile eşi Fatma Erturhan'a şehitlik beratını verdi. Erdoğan, TOKİ tarafından Kıavuz Mahallesi'nde inşa edilen 24 derslik ilköğretim okulunun ismine şehidin adını verdi.

Bu sırada Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan ise şehit ailesine sarılarak taziyede bulundu. Törenin ardından Sivas Belediyesi tarafından tamamlanan projelerin toplu açılışı ile TOKİ tarafından yapılan dairelerin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Başbakan Erdoğan ardından valiliğe geçerek Vali Veysel Dalmaz'dan brifing aldı. Brifingin ardından Erdoğan, AK Parti'nin Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 15:08:05
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 19:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?