6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başıboş köpekler toplanıyor

BAŞIBOŞ KÖPEKLER TOPLANMAYA BAŞLADI

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde başıboş sokak köpekleri toplanmaya başladı.

Sivas Belediyesinden gelen Suşehri Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler tarafından, Suşehri ilçe merkezinde bulunan başıboş sokak köpekleri ekipler tarafından toplanarak, Suşehri Belediyesi tarafından kısa süre önce Eski Sivas Yolu üzerinde bulunan belediye kademesi içerisinde bulunan boş bir alana yaptırılan köpek barınaklarına konuldu.

Yakalanmak korkusuyla kaçan bazı köpekler ise, ekipler tarafından uyuşturuculu tüfekle uyuşturulduktan sonra yakalandı. Bazı köpekler ise yakalanmak korkusuyla girdiği dar yerlerde, ekiplere havladığı ve bu köpeklerin ise iplerle bağlanarak arabalara konulduktan sonra barınağa götürüldü.

İlçe merkezinde toplanan 50 köpeğin Sivas'ta bulunan hayvan barınağında gerekli tedavilerinin yapılacağını söyleyen Suşehri Belediyesi Veteriner Hekim Deniz Aydın, Bu köpeklerin kısırlaştırma tedavilerinin yapıldıktan sonra tekrar ilçeye getirileceğini ifade etti.

Belediye tarafından yaptırılan barınakta koruma altına alınacağını belirten Veteriner Hekim Aydın, sokak köpeklerinin burada ilçede bulunan lokantalardan günlük olarak alınacak olan yemek artıklarıyla beslenileceğini sözlerine ekledi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER TOPLANMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 17:51:03
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 18:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?