6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Basın organize etti

Mersin’deki Nevruz gösterilerinde Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınamak için Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği ’Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Yürüyüş ilk olarak Vali Vekili Celil Öz, Vali Yardımcısı Ali Mantı, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile sivil toplum kuruluşlarının ve yaklaşık 5 bin Sivaslı’nın Hükümet Meydanı’nda toplanmasıyla başladı.

Ardından Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesine giden Sivaslılar, burada tekbirler getirip, terör örgütlerini kınayıcı slogan attılar. Bu arada törene katılan Selma Taştan isimli şehit annesi gözyaşlarına boğularak, "Bu dava hepimizin davası. Sivas halkına sesleniyorum. Tüm herkes buna iştirak etsin. Bayrağımızı kimse indiremeyecek. Bu vatan bizim, bayrağımızı kimse indiremez" diyerek ağladı. Ardından törene katılan gazilerin koluna girerek yürüyen üzerinde Türk bayrağı motifli elbisesi olan Tuğçe Kana isimli genç kız, "Vatanı bölmek isteyenlere karşı anlamlı bir ders olsun diye bunu giydim" dedi.

Diğer taraftan, Kongre Müzesi bahçesinden ayrılan Sivaslılar, İnönü Bulvarı üzerinden 4 İşletme Kavşağı’na geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan Sivaslılar, daha sonra tekrar Hükümet Meydanı’na gelerek ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:47:54
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?