6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Basına ilk yardım semineri

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Sivas'ta görev yapan basın mensuplarına yönelik olarak 2 gün sürecek temel ilkyardım eğitimi semineri başladı.

Mimarsinan Sağlık Ocağı'ndaki Hekimevi'nde yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan il Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, özellikle yaralamalı olaylarda sağlık ekiplerinden önce olay yerine gidenlerin ilk müdahale konusunda önemli katkısı bulunduğunu belirterek, "Bizim verdiğimiz eğitimlerin faydalarını olaylarda ilk müdahale ile görüyoruz. Olaya ilk gidenlerin, yaralının yaşama şansını arttırdığı bir çok kez kanıtlanmıştır. Bu nedenle acil ilkyardım eğitim semineri düzenliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Cem Özer tarafından basın mensuplarına ilk yardım konuları anlatıldı. Basın mensuplarının diğer insanlardan farklı olarak çevrelerini ve olayları daha iyi analiz ettiğini kaydeden Özer, seminerin sağlıklı ve faydalı olacağını belirtti.

Daha sonra Temel ilk yardım konuları anlatılı. Slayt eşliğinde anlatımlarda yaralılara nasıl müdahale edileceği belirtilirken, eğitim seminerinin ilk bölümü Koruma, Bilgilendirme ve Kurtarma konuları işlenerek anlatılı. Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise mankenler üzerinde çalışma yapılırken, yarın ise düzenlenecek tatbikat ile seminer tamamlanacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?