6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkan Aydın şampiyonla maç yaptı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ilköğretim öğrencilerine satrancı sevdirmek için içerisinde satranç kuralları yer alan kitapçık için fotoğraf çekimi yaptı. Fotoğraf çekimi sırasında 2 kez Türkiye Şampiyonu olan Buğra Hazma Polat ile özel maç yaptı.

Belediye Başkanı Sami Aydın, spora önem verdiklerini söyledi. Bunun için satranç bilincinin öğrencilere yaygınlaştırılmasını istediklerini belirten Aydın, "Belediye olarak ilköğretim öğrencilerine dağıtmak üzere satrancın kurallarını anlatan bir kitapçık hazırlattık. Bunun için de 8 yaş grubu arasında 2 kez Türkiye Şampiyonu olan Buğra Hazma Polat ile fotoğraf çekimiyapıyoruz" dedi.

Başkan Aydın, sporun kişileri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu da vurgulayarak, "Biz de belediye olarak çocuklarımızı spora yönlendirmek istiyoruz. Bu sebeple özellikle satranca destek veriyoruz. Bu kitapçığın dağıtımı ile birlikte yeni açtığımız kültür merkezlerinde satranç kursları düzenleyeceğiz. Turnuva yapmayı da planlıyoruz. Bu spor öğrencilerimizi günümüz kötü alışkanlıklarından uzak tutacak. Kişisel olarak ta gelişmelerine fayda sağlayacak" diye konuştu.

BAŞKAN AYDIN, ŞAMPİYON İLE MAÇ YAPTI

Başkan Aydın daha sonra 8-12 yaş grubu arasında 2 kez Türkiye şampiyonu olan Buğra Hazma Polat ile maç yaptı.

Diğer taraftan Belediye Başkanı Sami Aydın'la maç yapan Polat, zorlandığını belirterek, "Başkanımız iyi oynuyor. Beni zorladı ama oyunu kazanmaktan dolayı da mutlu oldum. Bu benim için bir antrenman oldu. Çünkü yarıyıl tatilinde Antalya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na hazırlık oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 14:58:24
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 15:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?