3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Aydın yaşlıları unutmadı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır" dedi.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkanı Sami Aydın, insanoğlunun hayat sürecinde farklı dönemler bulunduğuna işaret etti.

Yaşlılığın da ömrü yetenlerin karşılaşacakları kaçınılmaz bir dönemi oluşturduğunu kaydeden Aydın, "Geçmişi sahiplenme ve yaşlılara sahip çıkma özelliği, milletimizin önemli hasletlerinin en başında yer almaktadır. Milletimiz, tarihin her döneminde yaşlılara sevgi ve saygı duymuş, toplum ve aile yaşamında onlara çok özel bir yer vermiştir. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin öncelikli görevleri arasındadır. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır" dedi.

Aydın, tüm büyüklerin Yaşlılar Haftası’nı kutladığını da kaydederek, "Minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunarım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?