3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Aydın'dan Erdoğan'a destek

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki oturumda gösterdiği tepkiye destek vererek, "Sayın Başbakanımızın bu haklı ve dik duruşunu dünya kamuoyu gıpta ile izledi. Tıpkı Atatürk gibi ezilmiş toplumların sözcüsü olan Sayın Erdoğan'ı dünya dün gece yürekten alkışladı" dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Başkan Sami Aydın, Başbakan Erdoğan'ın dün gece Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in yüzüne, 'Suçlusunuz' diye haykırarak ezilmiş halkların sözcülüğünü yapmasını dünyanın yürekten alkışladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın iki hafta arayla küstahlıklarıyla uluslararası arenada siyaset yapan iki ayrı siyasetçiye özür dileterek Türkiye'nin gücünü gösterdiğini ifade eden Sami Aydın, siyasi yaşamı boyunca kitleleri arkasından sürükleyen Başbakan Erdoğan'ın 6 yılı aşkın süredir oturduğu Başbakanlık koltuğunda ülkeye her platformda prestij kazandırmaya devam edeceğini kaydetti.

Aydın, "Uyguladığı akılcı politikalarla içte ve dışta insanımıza gurur veren tavrı sayesinde Türkiye AB yolunda hızla ilerlerken, yarım asır sonra Güvenlik Konseyi'ne seçilmiş ve Ortadoğu başta olmak üzere her ülkenin güvenini kazanarak birçok uluslararası anlaşmazlıklarda arabulucu ve barış elçisi olmuştu. Bu gayretleri farklı yorumlanan ve yıllardır dünya kamuoyunda küstahlıklarıyla hüküm süren
bazı ülke temsilcilerine de haddini bildirmeye devam ediyor. Daha iki hafta önce Brüksel toplantısında Kıbrıs Rum Kesimi'nden bir parlamenterin küstah davranışına çok sert karşılık veren Sayın Başbakanımız, sonunda Rum parlamenterin özür dilemesini sağlamıştı. Dün gece bunun bir benzerini dünyanın gözü önünde Davos Zirvesi'nde düzenlenen Gazze konferansında gerçekleştirdi. Gazze konferansına Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr-Musa ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katılan Sayın Başbakanımız, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçunu Peres'in yüzüne haykırdı. Dünyayı bu zulme son vermeye çağırdı" dedi.

Aydın, açıklamasında Başbakan Erdoğan'ın forum moderatörüne de kızdığını belirterek, "Başbakan forum moderatörüne de kızarak, 'Siz konuşturmuyorsunuz. Benim için Davos bitmiştir' diyerek alkışlar arasında salonu terk etti. Tartışmanın ardından Davos Koordinatörü, Başbakanımızdan özür dileyerek ek basın toplantısı düzenledi. Olaydan pişman olan İsrail Cumhurbaşkanı Peres de Başbakanımızı telefonla arayarak özrünü beyan etti" dedi.

Belediye Başkanı Aydın, Erdoğan'ın tutumunun ülke insanlarının göğsünü kabarttığını da belirterek, "Sayın Başbakanımızın bu haklı ve dik duruşunu dünya kamuoyu gıpta ile izledi. Arap dünyası kendi yöneticilerine Sayın Başbakanımızı örnek gösterdi. Tıpkı Atatürk gibi ezilmiş toplumların sözcüsü olan Sayın Erdoğan'ı dünya dün gece yürekten alkışladı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan'ın İsrail'e karşı verdiği bu haklı tepki ise ülkemizde göğsümüzü kabarttı. Böylesine asrın en saygın liderlerinden biri olan Sayın Erdoğan ile aynı partide siyaset yapmaktan son derece gururluyum ve mutluyum. Sayın Başbakanımız bir kez daha bizi en iyi şekilde temsil etmiş ve ülkemizin dünya kamuoyu nezdinde gücünü ispatlamıştır. İki hafta ara ile iki önemli siyasetçiye çok sert çıkarak ardından kendinden dünya önünde özür diletmesi, ülkemizin gücünün Sayın Başbakanımızın duruşu sonrasında nereye geldiğinin en büyük ispatıdır. Sayın Başbakan Erdoğan ile siyaset yapmaktan ve böyle bir başbakanın temsil ettiği bir ülkenin
vatandaşı olmaktan son derece gururlu ve kıvançlıyım. Gelecekten de insanlık adına son derece umutluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun YILDIRIM IP: 78.163.115.xxx Tarih : 2.02.2009 00:38:01

Tabi ki şıracının şahidi bozacı olacak,yani ne beklenir aksi bir tutum beklenemez ve de yukarıda ki misalim bile çok bu adama bu anlayışa çünkü Tayyiple eş değer konumuna getirdim bu gibi zatlar beslendikleri yere hıyanet etmemeleri lazım efendileri ne derse tasdikleyeceklerm başka alternatifi olamaz ve de bunların fikirleri olamaz...