6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkan Çoşkun'un kar isyanı!

Sivas'ın Suşehri İlçe Belediye Başkanı Şaban Coşkun, İl Özel İdaresi ekiplerinin yapacağı çalışmaları, piyasadan kiraladıkları kamyon ve iş makineleri ile kendilerinin yaptığını söyleyerek, tepkilerini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Coşkun, "İlçemize 3 gün önce başlayan kar yağışı olumsuz durumlar yarattı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 110 santim yüksekliğine ulaştı. Kar durmak bilmediğinden dolayı temizlik çalışmasını 24 saat ana arterler üzerinde yapmaktayız. Mahallelerde ve sokaklarda bulunan karları temizleme çalışmasını en kısa zaman içerisinde tamamlayacağız" dedi.

Belediye ekiplerinin yetersiz kalmasına karşın, piyasadaki kamyon ve iş makinelerini kiraladıkyarını belirten Başkan Coşkun; Özel İdare Ekiplerinin yol açma çalışmasını yapmadığını ve onların işlerini kendileri yaptığını belirterek, "Öncelik hastası olan köy ve mahallelerde yol açma çalışmalarını başlattık. İlçeye bağlı bazı köylerde bulunan diyaliz hastalarına ulaşmak için iş makinelerimiz sürekli görev başında. Köylerin yollarına aslında biz bakmamaktayız. Bizim için insan önemli köy yolları Özel idare Müdürlüğü açması gerekirken hiçbir tedbir almamışlar. Özel idareye bağlı 70 köy yolu ve 6 mezra var. Köy yollarının hiç biri açık değil, Karayollarından ise yardım istedik. Ama çığ düşmesi ve 270 kilometrelik bir alana bakmaları nedeniyle yardım alamadık. Piyasada olan kamyonları ve şantiyelerden aldığımız iş makineleri ile kar temizleme çalışmalarına başladık. Her ilçeye aynı şekilde iş makinesi dağılımı yapan İl Özel İdare Müdürlüğü, tüm ilçeleri bir tutmaktadır. Bizim ilçemiz en kalabalık ve en çok köyü bulunan bir ilçedir. Diğer ilçelere baktığımız zaman 2'ye katlamaktayız. Bu durumda ilçemize iş makinesi olarak bir kat daha fazla araç gönderilmelidir. İl Sağlık Müdürlüğünden köylerde bulunan diyaliz hastaları için kar ambulansı ve kurtarma ekipleri istedik" dedi.

Vatandaşlara da seslenen Başkan Coşkun, "Benim vatandaşlardan isteğim ilçe içerisinde başlamış olan kar temizleme ekiplerimize yardım konusunda araçlarını İlçe merkezine getirmemeleri ve olanlar ise İlçe merkezinden en kısa süre içerisinde kaldırılıp. Kar temizleme çalışmalarını tamamlayacağız. Kar temizleme konusunda tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:09:17
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 10:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?