6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkan muhtarlarla biraraya geldi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sıcak Çermikte mahalle muhtarlarla bir araya gelerek, yaz ayında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Sıcak Çermikte Sefa Otelinde gerçekleştirilen toplantıda, mahallelerin sorunları değerlendirildi. Mahalle muhtarları sorunlarla ilgili olarak, Belediye Başkanı Sami Aydın'a bilgi verdiler. Muhtarları, mahalle sakinlerinin Sivas Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri desteklediklerini belirttiler.

Başkan Sami Aydın, muhtarların sorunlarını dinleyerek, cevap verdi. Toplantıya katılan mahalle muhtarlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aydın, yaz sezonuna girilmesi dolayısıyla sorunları paylaşıp çözüm önerileri aramak amacıyla böyle bir program yapıldığını söyledi.

Toplantıda ağırlıklı olarak altyapıda meydana gelen problemler konuşuldu. Muhtarların gündeme getirdiği sorunlarla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Aydın, mahalle aralarında bulunan tatlı su çeşmelerinin düzenlemesine yönelik yöneltilen soruları cevapladı. Sivas'ta üç tatlı su kaynağının bulunduğuna dikkat çeken Aydın, "Bu kaynaklarımız her geçen gün rezervleri azalmaktadır. Dolayısıyla, tatlı sularımızı bilinçli ve tasarruflu kullanmak zorundayız. Yaptığımız değerlendirmelere göre uygun bölgelere tatlı su çeşmeleri konulmuştur" dedi.

Ağır kış şartlarından sonra altyapıdaki sorunlarla ilgili bilgiler veren Başkan Aydın, boruların yer altında arızalanarak patlama nedenlerini anlattı. Sivas'ta uzun süren kış ayları, aşırı soğuk ve don olayları yaşandığını ayrıca, su şebekelerinin standartların altında yer altına yerleştirilmesi dolayısıyla borularda donmalar olduğunu söyledi. Yer altında bulunan su şebekesinin 120 santim olması gerektiğini kaydeden Başkan Aydın, ancak yapılan araştırma ve çalışmalarda 40-50 santim derinlikte su şebekesi konulması nedeniyle ve yalıtımın yetersiz olmasından dolayı donmaların yoğun bir şekilde yaşandığını belirtti.

Aydın, alınan meclis kararıyla birlikte şu şebekelerinin 120 santim derinlikten az olmayacağını ve yalıtımsız şebeke bağlantılarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?