3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Sel manavlarla buluştu

BAŞKAN SEL MANAVCILARLA BİR ARAYA GELDİ

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, pazaryeri yapımı konusunda ilçede faaliyet gösteren manav esnafı ile bir araya geldi.

Suşehri Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilçedeki pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Belediyle Başkanı Sedat Sel, ilçeye sebze pazarı yapılması konusunda 4 yerin belirlendiğini, bu konuda manav esnafının da görüşlerini almak istedikleri için böyle bir toplantıyı yapma gereği duyduklarını söyledi.

Tespit edilen yerlerin 3 tanesinin 8 bin metrekare ve 1 tanesinin ise 13 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Sel, sebze pazarı yapım konusunda ısrarlı olduklarını ve bunu yapacaklarını belirtti. İlçede faaliyet gösteren tüm manavların modern bir pazar içerisinde toplanması gerektiğini söyleyen Başkan Sel, "İlçemizin en önemli sorunları arasında modern bir sebze hali yapılmasıdır. Çünkü haftada bir gün kurulan sebze pazarlarında ister istemez birtakım sıkıntılar ve sorunlar yaşanmaktadır. Köy pazarı ayrı bir yerde, manavcılar ayrı bir yerde pazar kurmaktadır. Bizlerde ilçede halen var olan sokak aralarındaki pazaryeri mantığını yıkarak yerini modern bir semt pazarına bırakmasını sağlayacak bir çalışma yapmamız gerekmektedir. Bu nedenle yaklaşık 4 aydır devam eden çalışmalarımızda 4 yer tespiti yapıldı. Sizlerinde görüşlerini almak için böyle bir toplantıyı gerçekleştirmeyi düşündük" dedi.

İlçede bulunan manavların kiralarının yüksek olmasına da değinen Başkan Sel, "Şu anda oturduğunuz işyerlerinin kirasının yüksek olduğunu biliyoruz. Bu da ister istemez sebze fiyatlarına yansımaktadır. Bizlerin yaptığı bu çalışma ile sizleri kira öder gibi bir işyerine kavuşturma çalışmasıdır. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman ister istemez sebze fiyatlarında da düşüş olacaktır" diye konuştu.

Sebze halinin yapılması durumunda ilçe trafiğinin de rahatlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Sedat Sel, "Sadece perşembe günü kurulan sebze pazarının olduğu gün, ilçede trafik akışı felç oluyor. Çünkü, köy pazarı ayrı yerde, manav esnafı ayrı bir yere tezgah açıyor. Hepsinin ilçenin tam ortasında olmasından dolayı trafikte de birtakım aksamalar meydana geliyor. İstanbul gezisi kapsamında, gurbette bulunan hemşehrilerimiz trafik sorunundan bana şikayetlerde bulundular. Ama modern bir sebze pazarının yapılması durumunda bu sorun ortadan kalkacaktır" dedi.

İlçeye yapılacak olan toptancı hali ile ilgili bilgi veren Başkan Sel, "Köylü vatandaşlarımız çıkardığı ürün az olduğu için köy pazarına kendisi getirip satıyor. Ama toptancı hali olası durumunda o ürünü direk sizlere verecektir. Çünkü bizim bölgemizde sanayi olamayacağını hepimiz biliyoruz. Bizde bu nedenle bölgede tarım ve hayvancılığa önem vermekteyiz. Toptancı hali olması durumunda çiftçimiz daha çok ürün ekeceğini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda ilçede yapılması planlanan toptancı hali ve semt pazarının yerleri, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Özay tarafından slayt eşliğinde manav esnafına gösterildi.

BAŞKAN SEL MANAVCILARLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:25:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?