3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Sel'den Kutlu Doğum mesajı

Sivas’ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Peygamber Efendimizin doğumunun yeni bir dönemin başlangıcı ve tüm insanlık için karanlıktan kurtuluş ışığı olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sedat Sel, Yüce Peygamberimizin doğumunun yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.

Sel, “İnsanlık için böylesine önemli olan bu doğum, adına yakışır biçimde Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl Suşehri’nde de 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kutlu Doğum nedeniyle, kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğine inanıyorum. Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Yüce Peygamber, bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, zor durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi.

'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' ilkesiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, 'İki günü birbirine eşit olan zarardadır' ilkesiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın, sürekli ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur. Başta Suşehrili saygıdeğer hemşerilerim olmak üzere tüm ulusumuzun ve İslam dünyasının Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyor, tüm insanlık için barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?