3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Sel'den Ramazan mesajı

Sivas’ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Sel, yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve ayların olduğunu hatırlatarak, “İşte bunlardan biri de Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” diye haber verdiği Ramazan ayıdır.


Bu ay, öğrenmek, anlamak ve gereklerini yerine getirmek üzere okuyan herkesin zihninde ve kalbinde farklı, kalıcı ve derin izler bırakan yeryüzünde en çok okunan Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve aynı zamanda nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükran hisleri uyandırarak, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve maddenin esaretinden kurtararak “sabır” denilen en yüksek ahlaki bir meziyete eriştiren bir ibadet olan oruç ibadetinin farz kılındığı bir aydır.
Ramazan ayının ailemiz, halkımız, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?