3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Başkan Ürgüp çalışmaları inceledi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şehir merkezinde bulunan tatlı su şebekesi borularının değişimi ile ilgili alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİBESKİ) tarafından Çayboyu Caddesi'nde tatlı su şebekesi borularının değişimini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse burada SİBESKİ Müdürü Sacit Eryıldız'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Başkan Ürgüp, SİBESKİ Müdürlüğü kontrolünde yapılan AÇB boruları ve Polientin boruları değişiminin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Çayboyu Caddesi üzerinde yapılacak çalışmalar ile 2614 metre boru değişimi yapılacağını belirten Ürgüp, "Çayboyu Caddesi'ndeki boru değişim çalışmaları devam ediyor. Burada 2614 metre boru değişimi yapılacak. Aynı şekilde Mevlana ve Hayri Sığırcı ve Atatürk Caddesi’ndeki boru değişimleriyle toplam 10 kilometreyi bulacak. Boru değişimleri yapılan caddelerde asfaltlar yenilenecek.

Zannediyorum bu mevsimi bu kadar faaliyetle kapatacağız. Önümüzdeki dönemlerde yine bu boru değişim faaliyetleri sürecek. Hem yer altı hem yer üstü çalışmalarını asfaltlama ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz kış dönemini çukura düşmeden, çamura batmadan geçirsinler diye çalışmalarımıza devam edeceğiz "dedi.

Alt yapı çalışmaları sonrasında asfaltlama çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Ürgüp, "Önce boru değişimlerini daha sonra asfaltlama çalışmaları yapacağız. Alt yapı da Telekom'un ve Tedaş'ın çalışmalarını göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı organize bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu çalışmaların halkımıza olumsuz bir şekilde yansımaması için gayret ediyoruz. Kurumlarımızla birlikte çalışmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan tatlı su kanalları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Ürgüp, "Önümüzdeki günlerde 13 adet tatlı su çeşmesini faaliyete geçireceğiz. Tatlı su çeşmeleri Sivas açısından nostaljik ve tarihi değeri olan bir olgudur. Bu konularda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda kanallarımızın ve hatlarımızın olduğu bölgeler daha önemli. Tarihi değeri ve vakıf malları olan çeşmeler daha öncelikli olacak. Halkımızın tatlı su çeşmeleri konusunda daha duyarlı olması bekliyoruz. Bu konularda hassas davranarak tatlı su çeşmelerinin amacı dışında kullanılarak suiistimal edilmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 17:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?