6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Başkan Ürgüp Çankaya Köşkü'nde

BAŞKAN ÜRGÜP ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Başkan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede, Sivas'ın sorunları ve ildeki son gelişmelerle aktardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas ile ilgili her konuda destek olacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkünde bir araya geldi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp dün gittiği Ankara'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Sivas'ın sorunları ve ildeki son gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Gül'e bilgiler aktaran Başkan Ürgüp, Sivas Belediyesi'nin özellikle tarih ve kültürel alanda yapacağı çalışmaları anlattı. Belediye Başkan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede, Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir protokolle Behrampaşa Hanı'nın 49 yıllığına Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralandığını ve restore edilerek Sivas'a kazandırılacağını söyledi.

Paşabey Mahallesi'ndeki Yeni Camii'nin yanında bulunan tarihi Çorapçı Hanı'na sahip çıkıldığını ifade eden Başkan Ürgüp, Çorapçı Hanı'nın da restore edilerek, bakımsız ve yıkık görüntüsünden kurtarılacağını bildirdi. Ürgüp, restore edildikten sonra Çorapçı Hanı'nın isminin, "İhramcızade Kültür Merkezi" olarak Sivas Kültür hayatına sunulacağını anlattı.

Ulu Camii'nin restoresi ve çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan çalışmaları aktaran Başkan Ürgüp, projenin hazır olduğunu belirtti. Yapılacak yeni düzenlemeyle Ulu Camii'nin gerçek özelliğini kazanacağını vurgulayan Başkan Ürgüp, bu projenin Sivas tarihi için, Türk ve Selçuklu tarihi eserlerinin gün yüzüne çıkarılması açısından çok önemli bir çalışma olacağını bildirdi. Kent Meydanı Projesiyle ilgili olarak gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Ürgüp, yeni dönemde kent meydanında bazı düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasının yaşatılması için Sivas'a yeni bir kültür merkezi yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Ürgüp, belediyecilik çalışmalarının yanı sıra Sivas'ın sosyal, kültürel ve tarihi yapısına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Ürgüp, bu çerçevede çalışmaların yoğun bir tempoda sürdürüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Sivas ile ilgili her konuda destek olacağını bildirdi. Bu çerçevede, gerekli irtibatın devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, yapılacak proje ve çalışmalar konusunda elinden gelen yardımı yapacağını ve gerekli desteği sağlayacağını kaydetti.

Sivas tarih ve kültürü açısından önemli yere sahip olan Ulu Camii başta olmak üzere diğer tarihi yapıların restore edilerek, Sivas'a kazandırılmasının önemine değinen Gül, bu projelere destek vereceğini söyledi. Gül, özellikle Ulu Camii'nin restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sivas'a geleceğini sözlerine ekledi.

Murhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılacak olan Kültür Merkeziyle ilgili olarak da destek olacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Kültür Bakanlığı ile birlikte gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Gösterdiği yakın ilgi ve sıcak karşılamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Başkan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Gül'ü Sivas'ta görmek istediklerini belirterek, kendisini Sivas'a davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:34:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 18:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?