2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Başkan Ürgüp Malatya'da

DOĞAN ÜRGÜP MALATYA'DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Malatya'da ziyaretlerde bulunup, bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu.

Doğan Ürgüp, Malatya'da temaslarda bulunarak Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Ramazan Keltaş'ı makamlarında ziyaret etti. Malatya Valiliği'nde gerçekleşen ziyarette konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Malatya ve Sivaslıların kardeş kardeşe yaşadıklarını söyleyerek, "Sivas ile Malatya uzun yıllar kardeş kardeşe yaşamıştır. Malatya'da Sivaslı olduğu gibi Sivas'ta da Malatyalılar yaşamaktadır. Darende ortak kültürlerimizin birleştiği bir noktadır" dedi. Sivas Valisi Ali Kolat'ın da Malatyalı olduğunu ifade eden Ürgüp, Malatya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adayı olarak Sivas'ta seçimlere katıldığını dile getiren Ürgüp, Sivas'ın gelişmesi ve kalkınması için gayret gösterdiğini kaydetti. Ürgüp, "Elim helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya, İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas Muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'yi anarak mekanlarının Cennet olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise, "Sivas ve Malatya coğrafi olarak birbirlerine komşu olan, kültürel ve sosyal açıdan pek çok unsuru paylaşan güzide iki ilimizdir" dedi. Saran, Sivas'ın da Malatya gibi Türkiye'nin sosyal, siyasal ve ekonomik hayatında önemli roller üstlendiğini dile getirdi. Sivas'ın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu dile getiren Malatya Valisi Ulvi Saran, Sivas Valisi Ali Kolat'ın Malatyalı olmasından dolayı Sivas'a bakışının daha anlamlı ve güzel hale geldiğini ifade etti. Malatya Valisi Ulvi Saran ayrıca Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda, Ürgüp, Sivas'ın çifte minare resmi olan plaketi ve Aşık Ruhsati'yi tanıtan kitap ile Yavuz Bülent Bakiler'in Muhsin Yazıcıoğlu adına yazmış olduğu kitabı Vali Saran'a hediye ederken, Vali Saran da Ürgüp'e tepside kuru kayısı hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Ürgüp, BBP Malatya İl Başkanı Ramazan Keltaş'ı da makamında ziyaret edip, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretlerin ardından Ürgüp, bir televizyon kanalında programa katıldı. Programda Doğan Ürgüp, Sivas Belediyesi'nin çalışmalarından, şehir planlaması, imar revizyonu, Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ürgüp, "İki sene içerisinde 105 bin metre kare yeni yeşil alanı Sivas'ın hizmetine sunduk. 2010 senesi içerisinde 5 tane bölge parkı, 20 tane de ayrıca mahalle ve semt parkı yaptık. Sivas'a dışarıdan gelenler çok temiz bir şehirle karşılaşıyorlar. Düzenli bir şehrimiz var. Yeşil alan her sene artıyor, tarihi dokular ön plana çıkartılıyor, inşallah şehir imar revizyonu da tamamladığımız takdirde Sivas gelecek 10 yılda Türkiye'deki en popüler şehirlerinden birisi olacaktır" dedi.

DOĞAN ÜRGÜP MALATYA'DA ZİYARETLERDE BULUNDU
DOĞAN ÜRGÜP MALATYA'DA ZİYARETLERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 18:22:01
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?