2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Başkan Ürgüp'ten inceleme

DOĞAN ÜRGÜP BEHRAMPAŞA HANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Sivas Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 50 yıllığına kiralanan tarihi Behrampaşa Hanı'nın restorasyonu için teknik çalışmalar devam ediyor. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Mimar Ali Kamil Yalçın ve teknik heyet Behrampaşa Hanı'nda incelemeler yaptı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Behrampaşa Hanı'yla ilgili restorasyon projesindeki düzeltme iznini yerinde incelemek amacıyla, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Mimar Ali Kamil Yalçın ve teknik heyetle Behrampaşa Hanı'nda incelemeler yaptı. Gezi ve incelemelere, Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi doktora öğrencileri de eşlik etti.

Gezi ve incelemenin ardından, bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, altyapı çalışmaları tamamlanıp proje onaylandıktan sonra Behrampaşa Hanı'nda restorasyon çalışmalarının başlayacağını bildirdi. Proje onaylandıktan sonra 2011 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarının hız kazanacağını belirten Ürgüp, "İnşallah bu tarihi eserimizin restorasyonunu yaparak, tekrar şehrimize ve kültürümüze kazandıracağız" diye konuştu. Behrampaşa Hanı restorasyonuyla ilgili incelemelerde bulunan Kurul Başkanı Yalçın ve teknik heyete katkılarından dolayı teşekkür eden Doğan Ürgüp, Sivas Belediyesi olarak yeni dönemde birçok tarihi eserin restorasyonunu yapacaklarını söyledi.

Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Mimar Ali Kamil Yalçın ise konuşmasında, Behrampaşa Hanı'nın restorasyonuyla ilgili Sivas Belediyesi ile birlikte teknik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kurul Başkanı Yalçın, "Belediye Başkanımızın da söylediği gibi öncelikle sorunları belirlemek için raspa çalışması yapılıyor. Biz de raspa çalışmasını yerinde inceledik. Çalışmalar devam edecek. En kısa zamanda Behrampaşa Hanı onarılıp, hizmete açılacaktır" dedi.

Kurul Başkanı Mimar Ali Kamil Yalçın ayrıca, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek, tarihi eserlere sahip çıktığı için teşekkür etti.

DOĞAN ÜRGÜP BEHRAMPAŞA HANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
DOĞAN ÜRGÜP BEHRAMPAŞA HANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
DOĞAN ÜRGÜP BEHRAMPAŞA HANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
DOĞAN ÜRGÜP BEHRAMPAŞA HANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 15:22:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?